Κριτική Τζόνσον για τα σχέδια προβολής της σειράς «Adolescence» στα σχολεία

Κριτική Τζόνσον για τα σχέδια προβολής της σειράς «Adolescence» στα σχολεία

Ο Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε την αντίθεσή του στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Κίρ Στάρμερ, υποστήριξε την προβολή της σειράς «Adolescence» του Netflix δωρεάν σε γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα, χαρακτηρίζοντάς την «ανοησία».

Από την κυκλοφορία της στις 13 Μαρτίου, η σειρά έχει προκαλέσει μια ευρύτερη συζήτηση για την τοξική αρρενωπότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στα τέλη Μαρτίου, επιβεβαιώθηκε ότι το Netflix θα διαθέσει τη σειρά για προβολές σε όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου με την ελπίδα ότι ο τρόπος με τον οποίο εξετάζει το διαδίκτυο και τις τοξικές διαδικτυακές επιρροές θα βοηθήσει τους νέους να κατευθυνθούν στη σωστή πορεία.

Ο νυν πρωθυπουργός, Κίρ Στάρμερ, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους δημιουργούς της σειράς ότι ήταν «πραγματικά δύσκολο να την παρακολουθήσει» με τα δικά του παιδιά, που είναι στην εφηβεία. Τόνισε ακόμα ότι η σειρά λειτουργεί ως «δάδα που φωτίζει έναν συνδυασμό ζητημάτων στα οποία πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να απαντήσουν».

Loading

Play