Μνημόνιο συνεργασίας για ανασκαφές στο Οροπέδιο Λασιθίου

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφθηκε μεταξύ του Δήμου Λασιθίου και του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ανασκαφές στο οροπέδιο Λασιθίου.

Το μνημόνιο συνεργασίας σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη αναφέρεται στη συνέχεια των σωστικών ανασκαφών που ήδη λαμβάνουν χώρα στο Οροπέδιο Λασιθίου.

propoli

«Οι ανασκαφές πραγματοποιούνται με πλήρη χρηματοδότηση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και αποκλειστικά από ελληνικά χέρια, ώστε τα σημαντικά ευρήματα της περιοχής να μη βρεθούν εκτός Ελλάδος όπως κατά το παρελθόν» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Το μνημόνιο υπεγράφη τον περασμένο Οκτώβριο και περιλαμβάνει γεωλογικές έρευνες πεδίου, αρχαιολογικές ανασκαφές, τεκμηρίωση, συντήρηση και πρόβλεψη για τη δημιουργία χώρου.

«Ως δημοτική αρχή είμαστε ξεκάθαροι, αξιοποιούμε τον πολιτισμό της Κρήτης και με το πάντρεμα του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα αυξάνεται το εισόδημα αλλά κυρίως, επιβεβαιώνεται η πνευματική καλλιέργεια μας. Αποκαλύπτουμε και οργανώνουμε νέους τόπους πολιτισμού σε όλο τον δήμο.

Εκατό χρόνια μετά την τελευταία ανασκαφή στην περιοχή από τον Έβανς, δημιουργήσαμε την ιστορική βάση για την ανάδειξη των σημαντικών αρχαιοτήτων που περιμένουμε να αποκαλυφθούν σύντομα, οι οποίες έχουν υπερτοπικό χαρακτήρα και θα συνεισφέρουν προς όφελος, πρωταρχικά των ίδιων των απογόνων των αρχαίων Μινωϊτών» συμπλήρωσε ο κ. Στεφανάκης.

Δείτε επίσης: Έκανε την τρίτη δόση ο Αλέξης Τσίπρας (pic)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading