Νέα Υόρκη: Τα τραπεζάκια ήρθαν για να μείνουν στους εξωτερικούς χώρους

Το ΔΣ της Νέας Υόρκης συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε την καθιέρωση των τραπεζοκαθισμάτων στα πεζοδρόμια.

Το σχέδιο για τη «μονιμοποίηση» των τραπεζοκαθισμάτων έξω από εστιατόρια και μπαρ έχει τη στήριξη του δημάρχου Έρικ Άνταμς και της Ένωσης των Επαγγελματιών Εστίασης της Νέας Υόρκης.

propoli

Στον αντίποδα οι επικριτές υποστηρίζουν ότι το μέτρο έχει δημιουργήσει ανθυγιεινές συνθήκες, προσελκύοντας περισσότερους αρουραίους στα πεζοδρόμια, προκαλώντας παράπονα για ηχορύπανση σε ορισμένες συνοικίες και μειώνοντας τους διαθέσιμους χώρους στάθμευσης.

Προβλήματα καταγγέλλουν επίσης οι πυροσβέστες, επισημαίνοντας ότι τα τραπεζοκαθίσματα στα πεζοδρόμια καθυστερούν την ανταπόκρισή τους σε περιστατικά πυρκαγιών και τους εμποδίζουν να σηκώσουν με ασφάλεια τις σκάλες προς τα παράθυρα.

Το 51μελές δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει το νομοσχέδιο εάν αυτό λάβει το «πράσινο φως» από την αρμόδια επιτροπή.

Οι αρχές επέτρεψαν αρχικά στους καταστηματάρχες να βγάλουν προσωρινά τραπεζοκαθίσματα στα πεζοδρόμια, στο πλαίσιο μίας πρωτοβουλίας για να αντισταθμιστεί το κλείσιμο των εσωτερικών χώρων εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αργότερα, επιβλήθηκαν αυστηροί περιορισμοί στον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών.

Οι καταστηματάρχες έσπευσαν να φτιάξουν αυτοσχέδιες κατασκευές από κόντρα πλακέ και πλαστικές κουρτίνες, ενώ αργότερα εγκατέστησαν θερμαντικά σώματα, υποδηλώνοντας ότι ήλπιζαν πως το συγκεκριμένο μέτρο ήρθε για να μείνει.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι και οι επαγγελματίες της εστίασης επαίνεσαν την πρωτοβουλία για τη διάσωση χιλιάδων καταστημάτων που κινδύνευαν με «λουκέτο» και για τη διαφύλαξη δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Δείτε επίσης: Κίνα: Μόλις πέντε νέα κρούσματα COVID-19

Loading