Ο Ντ. Τρίφονοφ μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ηρώδειο

Μοναδικές στιγμές αναμένεται να ζήσει το Ηρώδειο στις 24 Ιουνίου, με τον διάσημο Ρώσο βιρτουόζο του πιάνου, Ντανίιλ Τριφόνοφ, να ανεβαίνει στη σκηνή μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Ο βραβευμένος με Grammy Τριφόνοφ θα ερμηνεύσει το θυελλώδες Δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο και Ορχήστρα σε ντο ελάσσονα του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, ο οποίος είναι ένας από τους αγαπημένους του συνθέτες.

propoli

Πώς μελετήθηκε το Δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο του Ραχμάνινοφ

Ο Ντανιίλ Τρίφονοφ όπως ο ίδιος έχει πει ξεκίνησε να μελετά το Δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο του Ραχμάνινοφ μέσα σε μια πισίνα. «Μπορεί να μην ακούγεται καθόλου πρακτική επιλογή, κι όμως είναι. Με το να φαντάζεται κανείς τα πλήκτρα του πιάνου μέσα στην πισίνα και να κουνά τα χέρια του στο νερό, συνειδητοποιεί πολύ περισσότερο τις αποστάσεις ανάμεσα στις νότες – καταλαβαίνει πόση προσπάθεια χρειάζεται για να ταξιδέψεις από το ένα σημείο στο άλλο. Στο πιάνο είναι υπερβολικά εύκολο το να κινηθείς στην κλίμακα, χρειάζεται λιγότερη προσπάθεια και ως εκ τούτου μικρότερη επίγνωση», τονίζει με νόημα.

«Το Δεύτερο κοντσέρτο για πιάνο του Ραχμάνινοφ, ένα από τα πιο δημοφιλή έργα που έχουν γραφεί ποτέ για πιάνο, έσωσε την καριέρα του συνθέτη, η οποία μετά την αποτυχία της 1ης του Συμφωνίας προχωρούσε στην καταστροφή», σημειώνει στο σημείωμα του προγράμματος ο Λουκάς Καρυτινός.

Και προσθέτει: «Οι πασίγνωστες μελωδίες του έχουν χρησιμοποιηθεί, καθ’ όλη την διάρκεια του 20ού αιώνα, είτε σε κινηματογραφικές ταινίες είτε σε δημοφιλή τραγούδια. Με έντονο το ρομαντικό στοιχείο, αλλά και με αναγκαίο το βιρτουόζικο παίξιμο, είμαστε πολύ τυχεροί που ξαναβρισκόμαστε από κοντά για να απολαύσουμε τον υπ’ αριθμό ένα πιανίστα στα έργα Ραχμάνινοφ, τον διάσημο Ντανιίλ Τρίφονοφ».

Η συναυλία είναι συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Δείτε όλη τη ροή ειδήσεων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading