Οι BTS αντιμέτωποι με σφοδρή κριτική στην Κίνα

Το φαινόμενο της K-pop, οι BTS είναι αντιμέτωποι με καταιγισμό κριτικής στην Κίνα, επειδή το συγκρότημα από τη Νότια Κορέα αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη της χώρας τους με τις ΗΠΑ που προέρχεται από τον πόλεμο της Κορέας.

Ο αρχηγός του συγκροτήματος, RM, προκάλεσε οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα όταν αναφέρθηκε στην «οδυνηρή ιστορία» που μοιράστηκαν η Νότια Κορέα με τις ΗΠΑ, οι οποίες πολέμησαν στην ίδια πλευρά στη σύγκρουση του 1950-53.

Η Κίνα βοήθησε τις δυνάμεις της Βόρειας Κορέας κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο οποίος κατέληξε σε συμφωνία ανακωχής αλλά όχι ειρηνευτική συνθήκη.

Παραλαμβάνοντας βραβείο για τη συνεισφορά του επταμελούς συγκροτήματος στις σχέσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας, ο RM είπε: «Θα θυμόμαστε πάντα την οδυνηρή ιστορία που μοιράστηκαν μαζί οι δύο χώρες και τις θυσίες αμέτρητων ανδρών και γυναικών».

Οι Κινέζοι netizens (χρήστες του ίντερνετ) απάντησαν με αιτήματα για τερματισμό των εμπορικών συμφερόντων του συγκροτήματος στην Κίνα, στην οποία οι BTS έχουν τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια θαυμαστές στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Weibo.

 

©Πηγή: amna.gr