Παγωτό σπιτικό με γεύση τσιχλόφουσκα

Παγωτό σπιτικό με γεύση τσιχλόφουσκα

Κάθε παιδί που ενθουσιάζει αυτή η γεύση παγωτού.

Αυτό που λατρεύουμε όλοι χειμώνα-καλοκαίρι είναι τα παγωτά. Όλοι μετρούσατε παγωτά το καλοκαίρι και γεμάτοι περηφάνια ανακοινώνατε τον αριθμό στους φίλους σας. Το ίδιο κάνουν και τώρα πολλά παιδιά αρχίζοντας να μετρούν τα παγωτά τους από τον πρώτο μήνα της άνοιξης, κάνοντας έναν δικό τους διαγωνισμό που φαντάζει μοναδικός. Δεν είναι και λίγο Μάρτη μήνα η μαμά να σε αφήνει να απολαύσεις ένα παγωτό χωνάκι.

Για να έχετε όμως το κεφάλι σας ήσυχο ότι το παιδί σας κερδίζει διατροφικά “κάτι” τρώγοντας το παγωτό του, καλό θα είναι να το φτιάξετε εσείς στο σπίτι.

Τα έτοιμα παγωτά είναι γεμάτα συντηρητικά, χρωστικές και δεν προσφέρουν όλα εκείνα που θα προσφέρει ένα παγωτάκι που θα φτιάξει η μαμά με αγάπη.

Το συγκεκριμένο παγωτό έχει απίστευτη γεύση και χρώμα! Συνδυάζει τις δύο μεγάλες αγάπες των παιδιών, την τσιχλόφουσκα και το παγωτό.

Προετοιμασία: 10′
Eκτέλεση: 15′
Υλικά

  • 400 ml γάλα φρέσκο
    25 γγραμμάρια αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη
    200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    3 κρόκους αυγών
    100 γραμμάρια ζάχαρη
    25 γραμμάρια γλυκόζη
    – Μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
    70 γραμμάρια τσιχλόφουσκες
    Βήματα
  • Βάλτε το γάλα με το γάλα σε σκόνη σε ένα κατσαρολάκι σε φωτιά. Μόλις ζεσταθεί αρκετά, ρίξτε τις τσίχλες σε μικρά κομματάκια. Αναμίξτε πολύ καλά μέχρι να διαλυθούν όσο είναι δυνατόν.
    – Χτυπήστε τους κρόκους αυγών με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν μία αφράτη κρέμα. Ρίξτε έπειτα τη γλυκόζη.
    – Περάστε το ζεστό γάλα από ένα σουρωτήρι, για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα της τσίχλας και ρίξτε το στο μίγμα των κρόκων, πολύ αργά ενώ χτυπάτε παράλληλα το μίγμα με το σύρμα.
    – Μεταφέρετε το μίγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύοντας συνεχώς αφήστε το να φτάσει στους 85ο C. Κατεβάστε το από τη φωτιά και ρίξτε γρήγορα την θερμοκρασία του βάζοντάς το σε ένα σκεύος με κρύο νερό και παγάκια.
    – Βάλτε την κρέμα σε ένα σκεύος με καπάκι και τοποθετήστε την στο ψυγείο στο πιο ψυχρό μέρος. Αφήστε την για 6 ώρες περίπου.
    – Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος καλά και αναμείξτε την με την κρύα κρέμα. Χρωματίστε με το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
    – Βάλτε σε λειτουργία την παγωτομηχανή και μετά από μερικά λεπτά ρίξτε μέσα το μίγμα. Αφήστε το να δουλευτεί μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη για μια ώρα. Έπειτα βγάλτε το μπολ, χτυπήστε με το μίξερ και ξαναβάλτε το στην κατάψυξη. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 3 φορές.
    – Μεταφέρετε το παγωτό στο σκεύος που θα το φυλάξετε και σκεπάστε την επιφάνειά του με ένα κομμάτι διάφανη μεμβράνη. Βάλτε το στον καταψύκτη και αφήστε το να σταθεί για τουλάχιστον 3 με 4 ώρες πριν το σερβίρετε.

Δείτε επίσης: Σ. Βραχιονίδου στην POLITIC για το ναυάγιο στη Φούρκα: «Σε καλή κατάσταση τα κανόνια και το καριοφίλι – Αναγκαία η προστασία του πλοίου το καλοκαίρι» (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Loading

Play