Πως αποχαιρέτησε ο Ηλίας Ψινάκης τον τέως Βασιλιά

Από το πρωί της Τετάρτης, ο πολιτικός κόσμος, απλοί πολίτες και καλλιτέχνες στέλνουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του πρώην βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου Β’ Γλύξμπουργκ

Ο Ηλίας Ψινάκης εξέφρασε το αντίο του στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Ο πρώην βασιλιάς πέθανε σε ηλικία 82 ετών. Ήταν ο τελευταίος μονάρχης της Ελλάδας και η βασιλεία έληξε μετά το δημοψήφισμα του 1974 που άλλαξε το πολίτευμα της χώρας.

Από το πρωί της Τετάρτης, ο πολιτικός κόσμος, απλοί πολίτες και καλλιτέχνες στέλνουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του πρώην βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου Β’ Γλύξμπουργκ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε τις τελευταίες εβδομάδες.

Ανάμεσα σε εκείνους που εξέφρασαν τη θλίψη τους βρίσκεται και ο Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό Instagram ανάρτησε μια φωτογραφία στην οποία βρίσκεται στο πλευρό του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Τη φωτογραφία συνόδευσε με τα εξής λόγια: «Θλίψη και θλίψη για το θάνατο ενός τόσο γλυκού, ζεστού, προσιτού ανθρώπου. Θερμά συλλυπητήρια στην Οικογένεια του Γκλύξμπουργκ Κωνσταντίνου Β’».

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο προτελευταίος που θα ταφεί στο Τατόι

Ο προτελευταίος άνθρωπος που θα ταφεί στο Τατόι, δίπλα στους υπόλοιπους της τέως βασιλικής οικογένειας, είναι ο τέως μονάρχης Κωνσταντίνος, όπως αποκάλυψε το MEGA.

Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη συμφωνία προέκυψε μεταξύ της πλευράς του τέως βασιλιά και του ελληνικού κράτους, το 2002.

Τελευταίος που θα ταφεί στον συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, δεν είναι άλλος από τη σύζυγο του Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία. Η Άννα Μαρία είναι σήμερα 76 ετών.

Μοναδική εκκρεμότητα σχετικά με τα ζητήματα της εξοδίου και της ταφής του τέως βασιλιά, δεν είναι άλλο από το αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι λαϊκό προσκύνημα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το θέμα συζητείται και φαίνεται πως θα δοθεί η δυνατότητα για λαϊκό προσκύνημα, χωρίς να έχει καταλήξει ακόμα αν θα γίνει το βράδυ της Κυριακής ή το πρωί της Δευτέρας και για λίγες μόνο ώρες.

Η σορός θα τοποθετηθεί στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης όπως συμβαίνει συνήθως και εκεί θα μπορέσουν να τον δουν για τελευταία φορά όσοι θελήσουν.

Δείτε επίσης: Φρειδερίκη: Η ζωή και τα σκάνδαλα της τελευταίας βασίλισσας της Ελλάδας – Οι παιδουπόλεις και οι σχέσεις με τους Ναζί (vid)

Loading