Σαλάτες: Συνταγές light αλλά νόστιμες

Σαλάτες: Συνταγές light αλλά νόστιμες

Το καλοκαίρι είναι εδώ και είναι πια καιρός να αρχίσετε να τρώτε τις αγαπημένες σας σαλάτες.

Αν έχετε βαρεθεί συνεχώς τις ίδιες, σας έχουμε δύο συνταγές που θα σας συναρπάσουν.

Σαλάτα με σταφύλι και μανούρι

Άλλη μία ωραία ιδέα για σαλάτα είναι μία συνταγή που προβλήθηκε το 2021 στην εκπομπή Cook Beef.

Υλικά

  • Baby σπανάκι
  • Baby ρόκα
  • Αντίβ
  • 200γρ. λευκά σταφύλια
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. ξίδι
  • 10-15 κάσιους
  • 1 φέτα Μανούρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση της Συνταγής 

  • Μπλανσάρουμε τα σταφύλια σε ένα κατσαρολάκι και τα παγώνουμε σε κρύο νερό. Κρατάμε μερικά σταφύλια για το γαρνίρισμα και αφαιρούμε από τα υπόλοιπα την φλούδα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξίδι και ετοιμάζουμε μια ουδέτερη καραμέλα. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα κάσιους.
  • Σε ένα δοχείο προσθέτουμε τα σταφύλια, την καραμέλα και 5 φύλλα δυόσμου. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ και δένουμε με ελαιόλαδο.
  • Σε ένα σχαροτήγανο ψήνουμε το μανούρι. Μαρινάρουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, προσθέτουμε φύλλα δυόσμου και το σταφύλι που είχαμε κρατήσει. Σερβίρουμε.

Σαλάτα με κόκκινα φασόλια, αβοκάντο και ντρέσινγκ με λιαστή ντομάτα

Τα κόκκινα φασόλια έχουν κυρίαρχο ρόλο μαζί με το αβοκάντο, το καλαμπόκι και τα ρεβύθια, θα την κάνουν ακόμη πιο χορταστική! Το “κερασάκι” στη σαλάτα θα είναι το ντρεσινγκ με λιαστή ντομάτα!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Ποσότητα: 4 άτομα

Υλικά

Για τη σαλάτα

•    200 γρ. κόκκινα φασόλια 
•    1 αβοκάντο
•    6 ντοματίνια
•    50 γρ. καλαμπόκι 
•    100 γρ. ρεβύθια βρασμένα
•    1 πιπεριά τσίλι
•    100 γρ.  ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
•    50 γρ. τυρί φέτα
•    1 μοσχολέμονο, χυμό
•    Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
Για το ντρέσινγκ με λιαστή ντομάτα
•    3 λιαστές ντομάτες 
•    1 μικρή σκελίδα σκόρδο
•    ½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
•    1 πορτοκάλι, χυμό
•    1 μοσχολέμονο, χυμό
•    40ml ελαιόλαδο
•    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα τραγανά τσιπς τορτίγιας

•    2-3 τορτίγιες
•    1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
•    Εκτέλεση:
•    Τα τσιπς τορτίγιας
•    1. Κόβεις τις τορτίγιες σε τριγωνικό σχήμα, τις απλώνεις σε δίσκο ψησίματος που έχεις καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Ραντίζεις με ελαιόλαδο και τις ψήνεις για 10’ στους 170ο C.

•    Το ντρέσινγκ με λιαστή ντομάτα
•    2. Στο μπλέντερ αναμειγνύεις και πολτοποιείς όλα τα υλικά.
•    Η σαλάτα
•    3. Στραγγίζεις τα φασόλια και το καλαμπόκι και τα βάζεις σε ένα μπωλ, προσθέτεις τα ρεβύθια, την πιπεριά ψιλοκομμένη, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και το αβοκάντο σε μέτρια κομμάτια. Προσθέτεις το χυμό από το μοσχολέμονο, τη φέτα, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύεις.
•    4. Σε ένα μπωλ σερβιρίσματος βάζεις την πράσινη σαλάτα, προσθέτεις το μείγμα με τα κόκκινα φασόλια, τα τσιπς τορτίγιας και σερβίρεις με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.

•    Σημειώσεις για τη συνταγή:
-Μπορείς να εμπλουτίσεις τη σαλάτα με επιπλέον λαχανικά όπως τα καρότα και οι πολύχρωμες πιπεριές
– Αν θέλεις να κάνεις τη σαλάτα σε vegan εκδοχή, παραλείπεις τη φέτα και το μέλι, το οποίο αντικαθιστάς με άλλη γλυκαντική ουσία ή ένα χουρμά
– Αν δεν σου αρέσουν οι spicy γεύσεις παραλείπεις το τσίλι
– Το ντρέσινγ με λιαστή ντομάτα ταιριάζει ιδανικά και με ψητά κρεατικά

ΠΗΓΗ: mylife.com.cy

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε η δολοφονία του 52χρονου στη Νεάπολη – «Τον σκότωσαν επειδή τάιζε αδέσποτα»

Loading

Play