Εδώ είναι μια απλή σπιτική συνταγή για παγωτό βανίλια:
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες:
- Σε έναν κατσαρολάκι, ζεστάνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά, αλλά όχι μέχρι να βράσουν.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη και τους αυγά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
- Αργά και σταδιακά, προσθέτετε το ζεστό γάλα στο μείγμα με τους αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μεταφέρετε το μείγμα πίσω στο κατσαρολάκι και θέστε το σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει λίγο και να κολλάει στο πίσω μέρος του κουταλιού.
- Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για λίγο.
- Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά.
- Βάλτε το μείγμα σε ένα σκεύος που είναι κατάλληλο για παγωτό και καλύψτε το με μια πλαστική μεμβράνη.
- Τοποθετήστε το σκεύος στην κατάψυξη και αφήστε το παγωτό να παγώσει για τουλάχιστον 6 ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα.
- Αφαιρέστε το παγωτό από την κατάψυξη και αφήστε το να ξεπαγώσει για λίγο πριν το σερβίρετε.
- Απολαύστε το σπιτικό παγωτό σας!
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κομματάκια σοκολάτας, φρούτα ή οποιαδήποτε άλλη γεύση προτιμάτε για να προσαρμόσετε τη συνταγή σύμφωνα με τα γούστα σας. Καλή απόλαυση!
Δείτε επίσης: 5 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα