Για πρώτη φορά κίτρινο καρπούζι δοκίμασε η Σταματίνα Τσιμτσιλή, όπως ανακοίνωσε, αναρτώντας μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.
Στο ποστ που ανέβασε η παρουσιάστρια κρατάει μία φέτα από το εν λόγω φρούτο γράφοντας το εξής: «Πάντα υπάρχει μία πρώτη φορά. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ πρώτη φορά δοκιμάζω κίτρινο καρπούζι».
Όπως φαίνεται ωστόσο, η Σταματίνα δεν ενθουσιάστηκε με το κίτρινο καρπούζι καθότι έγραψε πως έχει παρόμοια γεύση με το κόκκινο, απλά είναι λίγο πιο άγευστο.
Δείτε την ανάρτησή της:
Τι είναι το κίτρινο καρπούζι;
Το κίτρινο καρπούζι εξωτερικά θυμίζει το κανονικό κόκκινο καρπούζι αλλά εσωτερικά είναι κατακίτρινο. Η διαφορά στο χρώμα τους συμβαίνει εξαιτίας των ουσιών, που περιέχουν: Στο κόκκινο καρπούζι κυριαρχεί το λυκοπένιο και στο κίτρινο καρπούζι η καροτίνη.
Γενικά, τα κίτρινα καρπούζια βοηθούν στην ενυδάτωση, είναι γλυκά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Τα κίτρινα καρπούζια προέρχονται από υβρίδια (είναι δηλαδή γενετικά τροποποιημένα), όπου διασταυρώνονται διάφορες ποικιλίες για να υπερισχύσει το καροτένιο και να δημιουργηθεί η κίτρινη σάρκα).
Τέλος, τα εν λόγω καρπούζια είναι εξίσου γλυκά με τα κόκκινα καρπούζια και έχουν ακόμα χαμηλότερη περιεκτικότητα σακχάρων, επίσης πολύ λίγες θερμίδες και έτσι μπορούν να καταναλωθούν χωρίς ενοχές.
Δείτε ακόμη: Σμαράγδα Καρύδη: Επιστρέφει στο MEGA