Αναλύουμε την πρόσφατη αλλαγή εμφάνισης της Λίντσεϊ Λόχαν και τις δηλώσεις της για αισθητικές επεμβάσεις. Η εμφάνιση της Λίντσεϊ Λόχαν, η οποία έχει υποστεί δραματικές αλλαγές, έχει προκαλέσει έντονο διάλογο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχουν εκφραστεί πολλές υποθέσεις σχετικά με τις πιθανές μη ανιχνεύσιμες επεμβάσεις που μπορεί να έχει υποβληθεί. Όταν ρωτήθηκε για τη νέα της εικόνα, η Λόχαν αποδίδει την αλλαγή σε μια πρωινή κρύα πετσέτα προσώπου και στην περιποίηση Avene. Την ίδια στιγμή, η Αριάνα Γκράντε αρνήθηκε να έχει κάνει αισθητική επέμβαση σε τεστ ανιχνευτή ψεύδους.
Όταν οι διασημότητες αρνούνται τις αισθητικές επεμβάσεις, συχνά αποδίδουν τις μεταμορφώσεις τους σε ηθικολογικές αλλαγές στον τρόπο ζωής. Οι κατηγορίες για αισθητική χειρουργική είναι συχνές, όπως αποδεικνύεται από περιπτώσεις διασημοτήτων που πριν αρνούνται τις επεμβάσεις, αλλά αργότερα παραδέχονται τις αλλαγές τους. Η Κάιλι Τζένερ, για παράδειγμα, έχει περάσει χρόνια αποφεύγοντας ερωτήσεις σχετικά με τα ενισχυμένα χείλη της προτού παραδεχτεί τη χρήση fillers. Η Κιμ Καρντάσιαν και η Τάιρα Μπανκς έχουν επίσης δημιουργήσει διφορούμενες εντυπώσεις γύρω από τις χειρουργικές τους επεμβάσεις.
Η ντροπή του να αλλάξεις το πρόσωπό σου είναι μια πολιτισμική πεποίθηση που διατηρεί την αντίληψη της φυσικής ομορφιάς ως ηθικού επιτεύγματος. Αυτό το πλαίσιο δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την αρνητική κριτική απέναντι σε εκείνους που επιλέγουν να υποβληθούν σε αισθητικές επεμβάσεις. Η κατηγοριοποίηση της ομορφιάς ως ηθικό ιδεώδες εντείνει τη δριμύτητα των κοινωνικών κριτικών. Όπως υπογραμμίζει η φιλόσοφος Heather Widdows, «η ομορφιά έχει γίνει ένα ηθικό ιδεώδες, ένα ιδεώδες που σηματοδοτεί όχι μόνο το πώς φαινόμαστε, αλλά και το ποιοι είμαστε».
Η ρητορική γύρω από την εμφάνιση της Λόχαν υποδηλώνει την ανάγκη του πολιτισμού να διαχωρίζει την ηθική από τη φυσική ομορφιά, εντείνοντας τη σύγκρουση γύρω από την πραγματική μεταμόρφωση που απαιτεί ειλικρίνεια και κατανόηση για την έννοια του ωραίου και του καλού.
Βίντεο:
Πηγή περιεχομένου: in.gr