To Athens Photo World επιστρέφει από τις 20 Μαΐου

Eπιστρέφει, για τέταρτη χρονιά, το Athens Photo World από τις 20 έως τις 29 Μαΐου, το οποίο χρονικά θα επεκταθεί μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού.

Στόχος του είναι πάντα η ανάδειξη της δουλειάς των φωτορεπόρτερ και της συνεισφοράς τους στη διαμόρφωση της εικόνας του κόσμου μας και της ιστορίας εν τη γενέσει της, σε καιρούς πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών και ανακατατάξεων.

propoli

Έχοντας, πλέον, διανύσει την πρώτη τριετία του, ξεκινώντας το 2019 με την πολύτιμη βοήθεια του αείμνηστου Γιάννη Μπεχράκη και τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το Athens Photo World 2022 ξεκινά και πάλι με τη σημαντικότερη διεθνή έκθεση φωτορεπορτάζ, το World Press Photo 2022, που θα φιλοξενηθεί από τις 20/5 έως 11/6 στο ισόγειο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Με ανανεωμένο σχεδιασμό, μεγαλύτερη ποικιλία θεμάτων και μία νέα υπηρεσία για τους θεατές, τη φωνητική ξενάγηση, μέσω εφαρμογής που θα μπορεί ο επισκέπτης να κατεβάσει επιτόπου στο κινητό τηλέφωνό του και να έχει ηχητική περιγραφή και εξιστόρηση των γεγονότων ή της εμπειρίας του κάθε φωτορεπόρτερ στα αγγλικά και στα ελληνικά.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ανάμεσα στους βραβευμένους φωτογράφους βρίσκεται και ένας Έλληνας φωτορεπόρτερ.

Ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης με τη φωτογραφία του από τις πυρκαγιές στην Εύβοια τον Αύγουστο του 2021 διακρίθηκε σε νικητή Ευρώπης.

Απονομή Βραβείων Yannis Behrakis και Athens Photo World 2022

Το Διεθνές Βραβείο Φωτοδημοσιογραφίας Yannis Behrakis (#YBIPA) και το Βραβείο Athens Photo World (#APWA) συνεχίζουν να αναδεικνύουν τη δουλειά των Ελλήνων και ξένων φωτορεπόρτερ, ενθαρρύνοντας έμπρακτα τη διάδοση και τη συνέχιση του έργου τους.

Τα φετινά βραβεία των δύο διαγωνισμών θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 29/5 στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

Στην εκδήλωση θα ανακοινωθεί ο νικητής του βραβείου Yannis Behrakis για τη φετινή χρονιά από την Ελισάβετ Σαρίδου Μπεχράκη και θα απονεμηθεί το βραβείο στον νικητή του Athens Photo World 2022 από τον Θανάση Σταυράκη, καλλιτεχνικό διευθυντή του Athens Photo World και τον Δημήτρη Τοσίδη, νικητή του APWA 2021.

Αυτά τα δύο βραβεία τιμούν την παρακαταθήκη του Γιάννη Μπεχράκη και υπηρετούν εμπράκτως τον σκοπό της διοργάνωσης για την καλύτερη δυνατή διάδοση του έργου των φωτορεπόρτερ και την ουσιαστική ενίσχυσή τους για την απρόσκοπτη συνέχειά του.

Έκθεση «Φύση και Περιβάλλον» στην περίφραξη του Εθνικού Κήπου 20/5-20/6

Κάθε χρόνο, αρχής γενομένης το 2019, η έκθεση που παρουσιάζει το Athens Photo World στην περίφραξη του Εθνικού Κήπου, στο κέντρο της Αθήνας, έχει μεγάλη απήχηση και ανταπόκριση από το κοινό.

Θέματα όπως η παγκόσμια καθημερινότητα και ο αθλητισμός, μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες σπουδαίων Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, κοσμούν κάθε καλοκαίρι ένα από τα πιο πολυσύχναστα και κεντρικά σημεία της πόλης.

Φέτος, με την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρίας ΑΟΝ, η έκθεση επανέρχεται με θέμα τη «Φύση και το Περιβάλλον» μέσα από τη ματιά του αείμνηστου Γιάννη Μπεχράκη και ακόμη τριάντα τριών φωτογράφων του πρακτορείου Reuters: Άλκη Κωνσταντινίδη, Στέλιου Μισίνα, Umit Bektas, Antonio Bronic, Rodolfo Buhrer, Amir Cohen, Amit Dave, Nacho Doce, Anushree Fadnavis, Jose Luis Gonzalez, David Gray, Hannibal Hanschke, Yves Herman, Danish Ismail, Lucas Jackson, Sigtryggur Johannsson, Chris Keane, Clodagh Kilcoyne, Dan Koeck, Alexey Malgavko, Rafael Marchante, Hannah McKay, David Mercado, Monicah Mwangi, Ilya Naymushin, Lisi Niesner, Mohamed Nureldin, Baz Ratner, Pascal Rossignol, Maxim Shemetov, Borja Suarez, Ann Wang και Arnd Wiegmann.

Έκθεση «Πετώντας πάνω από τη χώρα» στην περίφραξη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών 20/5-31/8

Στο πλαίσιο του προγράμματος των υπαίθριων εκθέσεων του Athens Photo World, διοργανώνεται φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, υπαίθρια έκθεση με τίτλο «Πετώντας πάνω από τη Χώρα» με ελληνική θεματολογία, αυτήν τη φορά με λήψεις από αέρος, με drone, που αναδεικνύουν τις ομορφιές της Ελλάδας από μία νέα οπτική, ασυνήθιστη και εντυπωσιακή. Έμπειροι φωτογράφοι με μεράκι και αγάπη για τον τόπο αλλά και το μέσο, συνδυάζουν και πάλι τη ματιά του μάχιμου φωτορεπορτάζ με μία νέα προσέγγιση στη φωτογραφία τοπίου.

Οι φωτογραφίες που θα φιλοξενήσει η έκθεση αναδεικνύουν, όπως και πέρυσι, τόπους της Ελλάδας από γωνίες λήψης διαφορετικές από τη συνηθισμένη θέασή τους μέσα από το έργο των: Βασίλη Βερβερίδη, Μαριλένας Καρατζά, Δημήτρη Μελενικιώτη, Βαγγέλη Μπουγιώτη, Αντώνη Νικολόπουλου, Γιάννη Σπυρούνη, Νίκου Χαλκιόπουλου και Θωμά Χρυσοχοΐδη.

Δείτε επίσης: Νίκος Ανδρουλάκης: «Θα ρυθμίσουμε 100% τα χρέη του κόμματος»

Loading