Τζούλιαν Ασάνζ: Γάμος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας – Οι συγκινητικές δηλώσεις της νύφης

Ο Τζούλιαν Ασάνζ παντρεύτηκε τη σύντροφό του, Στέλα Μόρις, στη φυλακή Μπέλμαρς στο Λονδίνο, την Τετάρτη

Ο ιδρυτής των WikiLeaks κρατείται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας, όπου οδηγήθηκε μετά τη σύλληψή του, αφού πέρασε επτά χρόνια αποκλεισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

propoli

Η Μόρις εμφανίστηκε με το νυφικό της, δια χειρός Vivienne Westwood, έξω από τη φυλακή, έχοντας δίπλα της τα παιδιά της και αγαπημένους της ανθρώπους. Το ιδιαίτερο νυφικό, στο γκρι του πάγου, συμπληρωνόταν από ένα πέπλο με κεντημένες, πολύχρωμες λέξεις, όπως πίστη, φλογερός και επίμονος. Η Βρετανίδα σχεδιάστρια σχεδίασε και κιλτ για τον Άσανζ.

Ο 50χρονος Ασάνζ καταζητείται από τις Αρχές των ΗΠΑ, που ζητούν να εκδοθεί προκειμένου να τον δικάσουν για κατασκοπεία εξαιτίας της δημοσιοποίησης τεράστιου όγκου εμπιστευτικών και απόρρητων αμερικανικών εγγράφων, κυρίως για τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, από τον WikiLeaks. Εάν εκδοθεί, δικαστεί και καταδικαστεί, διατρέχει κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 175 ετών, πρακτικά να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή.

Ο Ασάνζ, ο οποίος απορρίπτει τις κατηγορίες σε βάρος του, κρατείται στη φυλακή Μπέλμαρς από το 2019, όπου οδηγήθηκε μετά τη σύλληψή του αφού πέρασε επτά χρόνια αποκλεισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

«Είμαι πολύ χαρούμενη και πολύ λυπημένη. Αγαπώ τον Τζούλιαν με όλη μου την καρδιά και εύχομαι να ήταν εδώ. Για εμένα, ο Τζούλιαν είναι μια αγνή ψυχή και ένας πολεμιστής για την ελευθερία», δήλωσε η σύζυγός του στους δημοσιογράφους και τους συγκεντρωμένους που περίμεναν έξω από τη φυλακή.

Δείτε επίσης: Ασκήθηκε έφεση από τον Τζούλιαν Ασάνζ στην απόφαση έκδοσής του στις ΗΠΑ

Loading