«Είμαστε το μέλλον του σεξ», λέει ο ιδιοκτήτης.
Στο Βερολίνο άνοιξε ο πρώτος οίκος ανοχής αποκλειστικά με ρομπότ του σεξ και κούκλες εικονικής πραγματικότητας (VR). Είναι το Cybrothel.
«Εδώ άνθρωπος και μηχανή ενώνονται», σχολιάζει με νόημα η βρετανική Sun, στην οποία μίλησε ο ιδιοκτήτης του Cybrothel. «Είμαστε το μέλλον του σεξ», λέει ο Philipp Fussenegger και προσθέτει: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια παιδική χαρά για ενήλικες και έναν νέο τρόπο απόλαυσης».
Εκτός από τις ρομποτικές κούκλες σεξ, το Cybrothel διαθέτει επίσης κανονικές κούκλες που «ζωντανεύουν» μέσω της εικονικής πραγματικότητα (VR). «Η τεχνητή νοημοσύνη υπάρχει, οπότε πρέπει να την αγκαλιάσουμε», υποστηρίζει ο Philipp Fussenegger, υποστηρίζοντας πως «το να κάνεις σεξ με αυτόν τον τρόπο δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας τρομοκρατεί. Δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το συμβατικό σεξ με ανθρώπους. Απλώς είναι διαφορετικό».
Ο Philipp Fussenegger, που περιγράφει τον εαυτό του ως τον «Willy Wonka του σεξ», αναφέρει πως όλες οι κούκλες του σεξ είναι σιλικόνης και σε φυσικό μέγεθος. «Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν το χρώμα των μαλλιών τους, το ντύσιμό της, τον τύπο του ρόλου, και αν θέλουν η κούκλα να μιλάει ή όχι. Οι κούκλες μιλούν μόνο αγγλικά και γερμανικά».
Το Cybrothel προσφέρει και τη σχετική απαραίτητη εχεμύθεια. Η κράτηση γίνεται ηλεκτρονικά και στη συνέχεια ο πελάτης λαμβάνει ένα email που του λέει που να πάει όταν φτάσει στον οίκο ανοχής. Η κούκλα που επέλεξε τον περιμένει στο δωμάτιο που έχει κλείσει, χωρίς να έρθει σε επαφή με κανένα άλλο άτομο. «Δεν θα έχετε καμία αλληλεπίδραση με άλλον άνθρωπο όσο βρίσκεστε εδώ. Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά πακέτα, ανάλογα με το ποια είναι η ιδιότητά σας».
Προφανώς, όπως υπογραμμίζει ο ιδιοκτήτης του Cybrothel λαμβάνονται και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ενώ υπάρχουν και κανόνες για τη χρήση των κουκλών και των sexbots. Η βία απαγορεύεται.
Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με το πακέτο, αλλά για να περάσει ένας πελάτης μια ολόκληρη νύχτα με μια κούκλα, θα χρειάζεται περίπου 300 ευρώ. Μια «βασική» επιλογή με μια κούκλα VR για μια ώρα κοστίζει περίπου 100 ευρώ, ενώ τα sex robots είναι πιο ακριβά. «Η τιμολόγησή μας εξαρτάται από παράγοντες όπως η τεχνολογία, η διάρκεια ζωής της τεχνολογίας, ο αριθμός των κρατήσεων και η φθορά», υπογραμμίζει ο Philipp Fussenegger, υπογραμμίζοντας πως «ασφαλώς υπάρχουν και τρόποι που οι άνθρωποι μπορούν να πληρώσουν ανώνυμα, εάν αυτό είναι σημαντικό για αυτούς».
«Σε λίγα χρόνια οι κούκλες θα γίνουν πιο εξελιγμένες και θα έχουν καλύτερη τεχνολογία. Κοιτάξτε πόσο μακριά έχουν φτάσει τα κινητά τηλέφωνα. Κάποτε ήταν μεγάλα “τούβλα”, αλλά τώρα μπορείς να κάνεις τα πάντα με αυτά και να τα χωρέσεις στην τσέπη σου».
Απαντώντας στις αντιδράσεις και στους κινδύνους που εκφράζονται από τη χρήση της νέας τεχνολογίας στο σεξ, ο Philipp Fussenegger σημειώνει πως «οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να κάνουν διάκριση μεταξύ σεξ με ρομπότ και σεξ με άνθρωπο. Η πλειοψηφία των πελατών μας γνωρίζει πολύ καλά ότι πρόκειται για κούκλες και τις βλέπουν περισσότερο ως μεγάλα σεξουαλικά παιχνίδια».
Παραδέχεται ωστόσο πως «υπάρχει μια μικρότερη ομάδα που αναζητά μια σχέση με ένα αντικείμενο, μια κούκλα ή ένα ρομπότ του σεξ εν προκειμένω, και υπάρχει μια ακόμη μικρότερη ομάδα που αγοράζει ένα τέτοιο αντικείμενα για να ζήσει για πάντα μαζί του στο σπίτι».
Σχετικά με τους πελάτες που επισκέπτονται το Cybrothel, ο Philipp Fussenegger αναφέρει πως «το 98% είναι άνδρες και το 2% είναι γυναίκες – Και φέρνουν κυρίως τον σύντροφό τους για ένα τρίο με μια κούκλα». «Επίσης οι πελάτες μας είναι νέοι, ο μέσος όρος ηλικίας είναι 32 με 33 ετών. Καθημερινοί άνθρωποι», προσθέτει. «Μπορεί να μη θέλουν να κάνουν σεξ με μια πραγματική εργάτρια του σεξ για διάφορους λόγους. Θέλουν να μείνουν μόνοι με μια κούκλα και να μην κριθούν γι’ αυτό». «Υπάρχει τόση πολλή τεχνολογία και πάντα εξελίσσεται», λέει. «Η χρήση ρομπότ που μοιάζουν με ανθρώπους θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξάλειψη της σεξουαλικής εμπορίας και να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής».
Το 2022, ένας ιστότοπος αξιολόγησης σεξουαλικών παιχνιδιών, η Bedbible, δημοσίευσε μια έρευνα, σύμφωνα με την οποία, η βιομηχανία των ρομπότ του σεξ στην παρούσα φάση εκτιμάται σε περίπου 165 εκατομμύρια λίρες. Η μέση τιμή ενός sexbot είναι περίπου 3.500 ευρώ.
Για χρόνια οι ψυχολόγοι εξετάζουν αν το εικονικό σεξ έχει αρνητικό ή θετικό αντίκτυπο σε ένα άτομο. Μια πρόσφατη μελέτη από το Ινστιτούτο Kinsey στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα διαπίστωσε ότι τα άτομα με άγχος και κατάθλιψη είναι πιο πιθανό να εξερευνήσουν την τεχνολογία του ψηφιακού σεξ και μπορεί ακόμη και να τη χρησιμοποιήσουν για ψυχολογική ανακούφιση.
Όπως αναφέρεται σε παλαιότερο δημοσίευμα της Sun, ο David Levy, ειδικός της κοινωνικής ρομποτικής, εκτιμά ότι τα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης θα ενσωματωθούν πλήρως στην κοινωνική και σεξουαλική ζωή των ανθρώπων στις επόμενες δεκαετίες. «Νομίζω ότι τα πρώτα εξελιγμένα ρομπότ του σεξ θα βρίσκονται στην αγορά γύρω στο 2050. Ίσως όμως να πρέπει να περάσουν άλλα 50 χρόνια μέχρι να γίνουν συνηθισμένα και οι άνθρωποι αποδεχτούν ότι ένας φίλος τους θα μπορεί να λέει: “Είμαι ερωτευμένος με ένα ρομπότ και εγώ σκέφτομαι να το παντρευτώ”».
Μια έρευνα που διεξήχθη από την Sexual Alpha, εταιρεία κατασκευής ερωτικών παιχνιδιών, σε δείγμα 3.292 ανθρώπων έδειξε πως δύο στους πέντε δηλώνουν «ανοιχτοί» στην ιδέα να κάνουν σεξ με ένα bot. Επίσης το 2022, όπως αναφέρει ο Guardian, η Bedbible, ένας ιστότοπος σεξουαλικών παιχνιδιών, δημοσίευσε μελέτη σύμφωνα με την οποία η αξία της βιομηχανίας των ρομπότ του σεξ εκτιμάται σε περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η μέση τιμή ενός sex robot, σύμφωνα με την εταιρεία, ήταν 3.567 δολάρια.
Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, πραγματοποιήθηκε το έβδομο Διεθνές Συνέδριο για την Αγάπη και το Σεξ με Ρομπότ και έδειξε ότι το ακαδημαϊκό ενδιαφέρον για την τεχνολογία του σεξ αυξάνεται παράλληλα με το λαϊκό ενδιαφέρον.
Η Δρ Kate Devlin, ερευνήτρια τεχνητής νοημοσύνης από το King’s College του Λονδίνου, είναι μια από τις κορυφαίες ειδικές στον κόσμο στα ρομπότ σεξ. Στο «Turned On: Science, Sex and Robots» έγραψε ότι το σεξ με ρομπότ είναι κάτι πολύ περισσότερο από «απλώς σεξ με ρομπότ». «Πρόκειται για την οικειότητα με την τεχνολογία, τους υπολογιστές και την ψυχολογία. Αφορά το μέλλον, τόσο το κοντινό όσο και το μακρινό: ουτοπίες και δυστοπίες επιστημονικής φαντασίας, μοναξιά και συντροφικότητα, νόμος και ηθική, ιδιωτικότητα και κοινότητα. Πάνω από όλα, αφορά τη συνθήκη του να είσαι άνθρωπος σε έναν κόσμο μηχανών».
Προς ενίσχυση των παραπάνω αμφιλεγόμενων εκτιμήσεων, καταγράφεται το τελευταίο διάστημα μια αύξηση του φαινομένου του digisexual, που επιβεβαιώνει τον τεράστιο αντίκτυπο της τεχνολογίας στην έκφραση της σεξουαλικότητας. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο επιστημονικό άρθρο «The rise of digisexuality: Therapeutic challenges and possibilities» των Neil McArthur και Markie Twist και σήμερα χρησιμοποιείται για αυτούς που απολαμβάνουν περισσότερο τη σεξουαλική εμπειρία με τη χρήση τεχνολογίας παρά με άλλον άνθρωπο.
ΠΗΓΗ: newsbeast.gr
Δείτε επίσης: 22χρονος στις Κυκλάδες πέθανε από ανακοπή – Τι είναι η νόσος «Νάξος» από την οποία ενδεχομένως έπασχε