Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Μέσα από τα μεγάλα έργα άρχισα να καταλαβαίνω την ζωή από άλλη οπτική»

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Μέσα από τα μεγάλα έργα άρχισα να καταλαβαίνω την ζωή από άλλη οπτική»

Ο ηθοποιός Βλαδίμηρος Κυριακίδης βρέθηκε καλεσμένος στο mega, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για την θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί, τα παιδικά χρόνια του και για την Έφη Μουρική, την σύζυγό του.

Για την παράσταση που πρωταγωνιστεί «Ο θάνατος του εμποράκου» στο θέατρο Ζίνα είπε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ότι δυσκολεύτηκε να συμφωνήσει να κάνει το συγκεκριμένο έργο.

Η υπόθεση της παράστασης πραγματεύεται την ζωή του Γουίλι Λόμαν, ενός πλανόδιου πωλητή, που ζει μπερδεμένος ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, εγκλωβισμένος από το αμερικάνικο όνειρο. Περιγράφει το δυσβάσταχτο κυνήγι της επιβίωσης που τον οδηγεί παραληρηματικά στην διάλυση ολόκληρης της ζωής του.

«Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι ένας από τους πιο σπουδαίους δραματικούς ηθοποιούς»

«Επειδή ξέρω την δυσκολία του δράματος μου πήρε καιρό να συμφωνήσω να κάνω αυτό το έργο. Θαύμαζα από μικρός τους ηθοποιούς που έχουν αφιερωθεί στο δράμα, όπως τον φίλο μου τον Αιμίλιο Χειλάκη που τον θεωρώ έναν από τους πιο σπουδαίους δραματικούς ηθοποιούς. Βέβαια, αυτός φέτος κάνει κωμωδία κι εγώ δράμα. Αυτό σημαίνει όμως ότι το ένα συμπληρώνει το άλλο».

Δεδομένου ότι είναι ένας ηθοποιός που είναι συνυφασμένος περισσότερο με την κωμωδία ερωτήθηκε αν η στροφή η δική του προς το δράμα τον προβλημάτισε πώς θα το υποδεχθεί το κοινό.

«Όταν η δουλειά είναι καλή, τότε το κοινό δεν λογαριάζει τι έχεις κάνει. Όλα ξεχνιούνται. Με τον «Θάνατο του εμποράκου» η αποδοχή είναι τόσο μεγάλη που είμαι τρισευτυχισμένος. Κέρδισα ένα στοίχημα και άνοιξα μία πόρτα στην ζωή μου».

Ειδικά για τον ρόλο του «Γουίλι Λόμαν» που ενσαρκώνει στο θεατρικό σανίδι σχολίασε ότι ένας ρόλος εξαιρετικά οδυνηρός και παραδέχθηκε με ειλικρίνεια ότι τον πρώτο καιρό του φαινόταν παράξενο ότι έβγαινε στην σκηνή και το κοινό έκλαιγε, αντί να γελάει.

Για την σχέση του με την σύζυγό του Έφη Μουρίκη

«Είναι μεγάλη ευτυχία που παίζω στην παράσταση με την σύζυγό μου. Είναι υπέροχο να σκέφτονται δύο μυαλά για το αποτέλεσμα. Είμαστε δύο διαφορετικοί χαρακτήρες κι άρα συμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Ακόμα και σκηνής που συνεργαζόμαστε εγώ την θαυμάζω ακόμα περισσότερο. Η Έφη έχει μεγάλη θητεία στο δράμα».

Στο πώς επέδρασσε η καραντίνα στην σχέση με την σύζυγό του σχολίασε ότι ήταν ευεργετική.

«Όταν λείπω από το σπίτι μου 18 ώρες, ξαφνικά βρέθηκα 18 ώρες με την γυναίκα μου και γνώρισα πάλι τον άνθρωπο που είχα ”ξεχάσει”. Είδα ότι μέσα στα χρόνια έχει ανανεωθεί, έχει κι έχω συμπληρώσει κενά. Βρήκαμε κάποια άλλα ψυχικά μονοπάτια. Είμαστε 35 χρόνια μαζί, πραγματικά δημιουργείται μία άλλη κατάσταση που δεν ξέρεις τι είναι ακριβώς, αλλά είναι προς το καλύτερο. Κι όπως λέει ο Σαίξπηρ: η συνήθεια ”σκοτώνει” το συναίσθημα, αυτό πρέπει να παλεύουμε μέσα σε μία σχέση, την συνήθεια».

«Δεν είχα και τα πιο καλά παιδικά χρόνια»

«Στην ζωή μου προσπαθώ να ωριμάσω. Έχω μέσα μου ένα πηγαίο χιούμορ. Η παιδική μου ηλικία ήταν καταθλιπτική, εφηύρα το χιούμορ για να ξεπεράσω τα τότε. Δεν είχα και τα πιο καλά παιδικά χρόνια, δεν είχα μία οικογένεια και πολύ αγαπημένη. Ο πατέρας μου δεν μπορούσε να συμβιώσει με την μητέρα μου, υπήρχε μία μόνιμη διαμάχη και λάθη επί λαθών. Όταν γίνεται διαμάχη γονέων κι ένα παιδί είναι στη μέση, πιστεύει ότι φταίει αυτό. Έφθασα στα 17 – 18 στον κυνισμό, μετά μπαίνω στην δραματική σχολή, όπου άρχισε η τριβή μου με τα μεγάλα έργα κι έτσι άρχισα να καταλαβαίνω την ζωή μέσα από άλλη οπτική».

«Όλοι θέλουμε να γίνουμε γνωστοί, αλλά αν μείνεις μόνο εκεί θα έχεις μικρή διάρκεια»

Σχετικά με την τηλεοπτική του παρουσία μέσα από την σειρά «Μην αρχίζεις την μουρμούρα» αποκάλυψε ο ηθοποιός ότι όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσει και 12 σεζόν προβολής.

«Πραγματικά περνάμε υπέροχα κα χαίρομαι που συνεχίζουμε. Μέσα στα χρόνια αυτά εξελίσσομαι κι εγώ».

Δεδομένου ότι ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είναι ένας ηθοποιός με μεγάλη πορεία ερωτώμενος πώς εισπράττει την αγάπη του κόσμου απάντησε «με μεγάλη χαρά» και παραδέχθηκε: «όλοι θέλουμε να γίνουμε γνωστοί, αλλά αν μείνεις μόνο εκεί θα έχεις μικρή διάρκεια».

Loading

Play