Μιχαηλίδου: Από Δευτέρα επαναλειτουργούν οι ανοικτές δομές πρόνοιας

27
Μιχαηλίδου: Από Δευτέρα επαναλειτουργούν οι ανοικτές δομές πρόνοιας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Από μεθαύριο Δευτέρα (25/05) επιτρέπεται η επαναλειτουργία των ανοικτών δομών πρόνοιας για παιδιά, ηλικιωμένους και ΑμεΑ, όπως αποφάσισε η Υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στην εγκύκλιο της Υφυπουργού περιγράφοντας οι προϋποθέσεις λειτουργίας των δομών, όπως και οι προδιαγραφές, οι οποίες συντάχθηκαν κατόπιν σειράς συνεδριάσεων με την ειδική επιτροπή λοιμωξιολόγων. Αυτές εστιάζουν σε θέματα σχετικά με τη συμμετοχή και μεταφορά ωφελουμένων, την προσέλευση και οργάνωση των προγραμμάτων και τα μέτρα υγιεινής και προστασίας που πρέπει να τηρούνται.

Δομές που θα επαναλειτουργήσουν από την επόμενη εβδομάδα και έπειτα, θα πρέπει να προσαρμόσουν τη λειτουργία τους, το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων και του προσωπικού τους, βάσει των χαρακτηριστικών τους, ώστε να τηρούνται τα κριτήρια που ορίζει το υπουργείο.

Τα μέτρα ασφαλείας

Σύμφωνα με την εγκύκλιο ορίζεται, μεταξύ άλλων, η εκ περιτροπής προσέλευση των ωφελουμένων στις δομές, η μείωση της διάρκειας του ημερήσιου ωραρίου και η δημιουργία μικρότερων τμημάτων. Παράλληλα, ο αριθμός των παρόντων ωφελουμένων περιορίζεται στο 50% της δυναμικότητας των δομών, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Η κ. Μιχαηλίδου τόνισε σχετικά με το ζήτημα: «Με γνώμονα τα πορίσματα και με προσεκτικό σχεδιασμό, καταφέραμε να θωρακίσουμε τις δομές που εξυπηρετούν ευάλωτους συμπολίτες μας. Κατά συνέπεια, μπορούμε να μιλάμε σήμερα για μηδενικούς θανάτους σε δημόσιες προνοιακές δομές. Έχοντας πετύχει τον πρωταρχικό μας αυτό στόχο και με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, προχωράμε στο άνοιγμα προνοιακών δομών, που υποστηρίζουν παιδιά, άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένους».

Δείτε επίσης: Μενδώνη: «Είναι ώρα το Βρετανικό Μουσείο να επανεξετάσει τη στάση του»