Μειώσεις 10%, αλλά πολύ πιο μετά, μελετούν στη Ρεάλ Μαδρίτης

61
Μειώσεις 10%, αλλά πολύ πιο μετά, μελετούν στη Ρεάλ Μαδρίτης

Εν αντιθέσει με την «αιώνια» αντίπαλό της Μπαρτσελόνα -η οποία υπέστη τεράστια εσωτερική «φθορά» μέχρι να πάρει το «ΟΚ» όλων των αθλητών της- και την Ατλέτικο Μαδρίτης, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν σκοπεύει προχωρήσει σε πλάνο αναστολής συμβάσεων (το περίφημο ERTE που «κατέκλυσε» τον ισπανικό, επαγγελματικό αθλητισμό).  
Όπως ανέφεραν τα ισπανικά ΜΜΕ, οι «μερένχες» αφουγκράζονται απόλυτα τις συνθήκες που διαμορφώνονται στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ωστόσο στην παρούσα φάση έχουν ένα συγκριτικό «πλεονέκτημα» έναντι των αντιπάλων τους. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τον εξαιρετικό κύκλο εσόδων που κατέγραψαν στο πρώτο μισό της σεζόν και το μεγάλο ποσοστό κεφαλαίων που έχουν ήδη εισρεύσει στο σύλλογο, δίνοντάς του περιθώρια να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ηρεμία την επερχόμενη οικονομική κρίση.
Αυτό εντούτοις, δεν σημαίνει πως σε ενδεχόμενο μηδενικών εσόδων (και) το επόμενο δίμηνο, δεν θα αρχίσει να επηρεάζεται η οικονομική «υγεία» και της Ρεάλ, όπως επισημαίνει κι ο ισπανικός Τύπος.
Ήδη σε όλη τη LaLiga τα έσοδα από τα εισιτήρια έχουν «εξαφανιστεί», οι χορηγίες έχουν αρχίσει να μειώνονται και τα τηλεοπτικά έσοδα είναι, επίσης, αρκετά μειωμένα. Η διοργανώτρια αρχή δεν γνωρίζει ακόμα αν θα πάρει το τέταρτο μέρος των χρημάτων από τα κανάλια, καθώς εκκρεμεί το 29% των αγώνων του πρωταθλήματος, ενώ έχουν μπει στον «πάγο» και τα έσοδα από το Champions League.
Η διοίκηση της Ρεάλ έχει «ζυγίσει» όλα τα δεδομένα και μολονότι δεν έχει μιλήσει ακόμη με τους παίκτες, μελετάει την προοπτική ενός διαφορετικού «πακέτου περικοπών» που δεν θα ξεπερνάει το 10% των ετήσιων απολαβών του ποδοσφαιρικού τμήματος. Κι αυτό όχι άμεσα, αλλά σε βάθος χρόνου κι αφού αξιολογηθεί η κατάσταση κι όλο το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που θα υποστεί το ισπανικό ποδόσφαιρο.
Όπως ανέφερε μάλιστα με κατηγορηματικό ύφος, στη «MARCA» πηγή από τη διοίκηση των Μαδριλένων «…όλα θα γίνουν σε άμεση συνεννόηση με τους παίκτες, αλλά και με τους συνολικά 400 εργαζόμενους που δουλεύουν στο κλαμπ».

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

©Πηγή: amna.gr