ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: «Καλοδεχούμενη η πιρουέτα»

32
ΝΔ: Εγκαινιάζει πλατφόρμα για μέλη
Η Νέα Δημοκρατία δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την διάθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπει σε συζητήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα της ψήφου των Αποδήμων, χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτή την κίνηση, ως συνήθης στροφή 180 μοιρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας ότι η άρνησή του να δεχθεί την ισοτιμία της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού τον οδηγεί σε πολιτική απομόνωση, κάνει τη συνήθη στροφή 180 μοιρών και δείχνει διατεθειμένος να συζητήσει ώστε να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση σε ένα μείζον θέμα.

Την ίδια στιγμή συνεχίζει να ψεύδεται. Λέει ότι είναι το πρώτο κόμμα που έχει καταθέσει αναλυτική πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, όταν επί 4 χρόνια όχι μόνο δεν έκανε απολύτως τίποτα, αλλά αγνόησε προκλητικά και τις τέσσερις προτάσεις που κατέθεσε η ΝΔ στη Βουλή, τελευταία εκ των οποίων τον Φεβρουάριο του 2019.

Ας είναι. Καλοδεχούμενη η πιρουέτα. Θα είναι ένα σπουδαίο μήνυμα για την πατρίδα μας αν η πρόταση νόμου ψηφιστεί κι από τους 300 της Βουλής. Μένουμε σε αυτό. Τα υπόλοιπα τα ξέρουν οι πολίτες και τα κρίνουν».