Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την προσεχή Τρίτη

42
Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα (01/06)
EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Στην πραγματοποίηση νέου πανεκπαιδευτικού συλλαληλητηρίου προχωρούν την προσεχή Τρίτη (26/05) στις 19:00 στα Προπύλαια οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ, ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και στην εφαρμογή της ρύθμισης για τη μετάδοση των μαθημάτων.

Τα αιτήματα των διαδηλωτών είναι η απόσυρση του «αντιεκπαιδευτικού» πολυνομοσχεδίου, η μη εφαρμογή της υπουργικής απόφασης για τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων, η άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, η στήριξη του δημόσιου σχολείο και η αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών:

«Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου, τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.  Αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.

Απαιτούμε να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και:

Καλούμε τα Δ.Σ. των Ε.Λ.Μ.Ε. να προκηρύξουν 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας, ανάλογα με τα ωράρια των εσπερινών σχολείων τους, με στόχο τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και την έκφραση της πλήρους αντίθεσής τους στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα, θα καταβληθεί προσπάθεια να πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικά δρώμενα μετά το τέλος της πορείας».

Δείτε επίσης: Κουτσούμπας: «Μένουμε δυνατοί δεν μένουμε σιωπηλοί»