Νικητής στις εκλογές της ΠΕΔΚΜ ο συνδυασμός του Ιγν. Καϊτεζίδη

66
Νικητής στις εκλογές της ΠΕΔΚΜ ο συνδυασμός του  Ιγν. Καϊτεζίδη

Με ποσοστό 65%, ο συνδυασμός «Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί» με επικεφαλής τον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, αναδείχθηκε νικητής στις εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, που έγιναν σήμερα στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

«Εδώ και χρόνια δίνεται η μάχη στους Δήμους. Έχουμε την τύχη και το προνόμιο να διοικούμε μικρές κοινωνίες, εκεί όπου ξεκινά και τελειώνει η Ελλάδα μας», είπε ο κ. Καϊτεζίδης, μιλώντας, νωρίτερα, στη γενική συνέλευση της ΠΕΔΚΜ και προσθέτοντας πως στην Κεντρική Μακεδονία η αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει ενωμένη το έργο της και τα επόμενα χρόνια. «Κανένας Δήμος δεν θα είναι μόνος του, θα παλεύουμε σαν γροθιά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα ζητήματα στα οποία θα δοθεί προτεραιότητα το επόμενο διάστημα από το νέο ΔΣ της ΠΕΔΚΜ, είπε πως θα είναι το προσφυγικό-μεταναστευτικό, τα θεσμικά και οικονομικά ζητήματα των ΟΤΑ, η ουσιαστική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Συνταγματική Αναθεώρηση, το πειθαρχικό δίκαιο, η διαχείριση απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ευχαρίστησε, συγκινημένος, όλους τους αιρετούς της Κεντρικής Μακεδονίας «για την ομόνοια, τη σύμπνοια, την αγάπη, τη συνεννόηση που είχαμε μεταξύ μας. Καταφέραμε και να παράξουμε έργο και να βγάλουμε από τα κλειστά δωμάτια την ΠΕΔΚΜ και να μας μάθουν με το έργο οι πολίτες». Πρόσθεσε δε, πως «πάντοτε, τα τελευταία χρόνια, ήταν και θα εξακολουθήσει να είναι και να παραμένει ενωμένη σε επίπεδο αυτοδιοικητικό η Κεντρική Μακεδονία».

Ως οικοδεσπότης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ήταν αυτός που κήρυξε την έναρξη της γενικής συνέλευσης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ακολουθεί μια δημιουργική τετραετία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Πιστεύω ότι η ΠΕΔΚΜ θα δείξει το δρόμο σε όλες αυτές τις αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε όλα αυτά που πρέπει να γίνουν στην Κεντρική Μακεδονία, στις πόλεις μας, στις περιοχές μας» σημείωσε.

Δεύτερη δύναμη ο συνδυασμός “Αυτοδιοικητικό Κίνημα”

Σε δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» με πολιτική αναφορά στο Κίνημα Αλλαγής, λαμβάνοντας 41 ψήφους σε σύνολο 196 ψηφοδελτίων. «Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, δημοκρατικών διαδικασιών, να αποφεύγονται διαδικασίες οι οποίες πληγώνουν την αυτοδιοίκηση και να μπορέσουμε να απαντήσουμε στα σύγχρονα και μεγάλα προβλήματα», είπε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Στις εκλογές συμμετείχε επίσης ο συνδυασμός «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία», με αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, που έλαβε 23 ψήφους, ενώ o συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο ανεξάρτητος Γιάννης Νασιούλας, κατέβηκαν στη διαδικασία ως υποψήφιοι για τη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ.

Στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΚΜ, του εποπτικού συμβουλίου, καθώς και των εκπροσώπων της ΠΕΔΚΜ στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, είχαν δικαίωμα συμμετοχής 200 εκπρόσωποι από τους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας (38 δήμαρχοι και 162 δημοτικοί σύμβουλοι). Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του νέου ΔΣ για την ανάδειξη προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα.

Τις εκλογές για την ΠΕΔΚΜ σχολίασε, μέσω ανακοίνωσης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, δηλώνοντας πως «η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, να λειτουργήσει προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον και να μην λειτουργεί ως φερέφωνο της ΝΔ».

 

©Πηγή: amna.gr