Κωνσταντινόπουλος: Ο Τσίπρας δεν είναι σοσιαλδημοκράτης

41
“Εμείς που μείναμε στον χώρο του ΚΙΝΑΛ και δεν γυρέψαμε ούτε δεξιές, ούτε αριστερές καρέκλες, έχουμε ηθικό πλεονέκτημα”, δήλωσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Μιλάμε πολιτικά”, μέσα από τη συχνότητα του Flash 99.4. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε στο μέλλον του κόμματός του, τονίζοντας πως κάνει μια νέα αρχή και πως σύντομα θα πείσει τους πολίτες για τις προτάσεις του.

“Τον δρόμο μας θα τον βρούμε, να το θυμάστε αυτό. Γίνεται σοβαρή κουβέντα. Ξεκαθάρισε η ήρα από το σιτάρι, όσον αφορά τα στελέχη. Τα στελέχη που έμειναν, έμειναν για την ιδεολογία τους. Η έφοδος στο μέλλον θα γίνει με άλλους όρους και άλλες διαδικασίες. Αυτό δεν σημαίνεις βέβαια πως δεν θα έχουμε συγκρούσεις”.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντινόπουλος το εγχείρημα του ΚΙΝΑΛ είναι δύσκολο, καθώς τα ΜΜΕ δεν είναι φιλικά απέναντι στο κόμμα. “Τα media έχουν μάθει σε ένα δίπολο, είναι κατανοητό αυτό. Το θέμα των σχέσεών μας με τα ΜΜΕ θα πρέπει να το εξετάσουμε σε όλα τα επίπεδα. Εμείς πρέπει να έχουμε αρχές και αξίες για να μπορέσουμε να πορευτούμε απέναντι σε αυτά. Πρέπει επίσης να έχουμε έναν καυστικό λόγο εκεί που χρειάζεται, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος”.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν μπορούν να επικρατήσουν δύο κόμματα της κεντροαριστεράς στο προσκήνιο, ο κ. Κωνσταντινόπουλος υποστήριξε πως μόνο το ΚΙΝΑΛ αποτελεί λύση, ενώ παράλληλα τόνισε πως η στάση του κ. Τσίπρα είναι αξιοκατάκριτη. “Κατά την άποψή μου θα επικρατήσουμε εμείς. Και θα επικρατήσουμε γιατί δεν μας συνδέει εμάς που μείναμε εδώ, η καρέκλα και η εξουσία. Η κεντροαριστερά έχει ως κύριο συστατικό ότι πιστεύει σε ιδεολογία, πιστεύει στη δημοκρατία”.

“O Tσίπρας δεν είναι σοσιαλδημοκράτης”

“Τα πρόσωπα παίζουν ρόλο όταν έχουν να εκπροσωπήσουν κάτι. Όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι δεν είναι αδίκημα να έχουμε μολότοφ στις τσάντες μας, αυτό δεν είναι σοσιαλδημοκρατία. Πώς να το κάνουμε; Το μεγάλο στοίχημα που έχουμε εμείς είναι να πείσουμε τελικά τους πολίτες ότι το ΚΙΝΑΛ είναι αυτό που μπορεί να τους εκφράσει”.

Σε ερώτηση για το αν τελικά η πολιτική μετριοπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνδυασμό με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, επιβαρύνουν το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Κωνσταντινόπουλος απάντησε ως εξής: “Δεν υπάρχουν μόνιμοι ψηφοφόροι. Και σας το λέω γιατί έγινε πριν δύο μήνες μια σοβαρή ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος για εμάς. Εκεί αποδείχθηκε πως το 55% των ψηφοφόρων που ψήφισαν ΚΙΝΑΛ, δεν μας είχαν ψηφίσει την προηγούμενη φορά. Άλλους χάσαμε και άλλους κερδίσαμε. Και το 15% του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ΝΔ. Οι ψηφοφόροι δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, όπως είχαν τα προηγούμενα χρόνια. Οι δυνάμεις των κομμάτων μειώνονται και οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν ανάλογα με το πρόγραμμα, την πρόταση και τα πρόσωπα ενός κόμματος. Εμείς απευθυνόμαστε στο σύνολο των ανθρώπων”.

Όλη η συνέντευξη του κ. Κωνσταντινόπουλου εδώ: