Ο κορονοϊός «γκρέμισε» τις πωλήσεις αυτοκινήτων

95
Ποιες αλλαγές φέρνει στα αυτοκίνητα ο κορονοϊός
Ο κορονοϊός έχει επηρεάσει την οικονομική δραστηριότητα σε όλο τον πλανήτη και οι πωλήσεις αυτοκινήτων δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το Μάρτιο οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα σημείωσαν κατακόρυφη πτώση 60,7% σε σχέση με το αντίστοιχο μήνα του 2019. Συγκεκριμένα, ταξινομήθηκαν 3.744 αυτοκίνητα σε σχέση με τα 9.518 του περσινού Μαρτίου. Και, ασφαλώς, ανάλογη εικόνα αναμένεται και τον Απρίλιο.

Τι αυτοκίνητα πωλήθηκαν

Όσον αφορά τα οχήματα που πωλήθηκαν, τα περισσότερα ήταν στην κατηγορία B, (44,7% των συνολικών πωλήσεων). Ακολούθησε η κατηγορία C με 34,9% και κατόπιν η κατηγορία Α με 13,4%. Στη δημοφιλέστερη κατηγορία, οι πωλήσεις των SUV άγγιξαν το 17,9% του συνόλου των πωλήσεων, ενώ στα C τα SUV κατέλαβαν το 22% επίσης του συνόλου.

Περισσότερα βενζινοκίνητα

Στην πλειοψηφία τους, τα οχήματα που πωλήθηκαν το Μάρτιο ήταν βενζινοκίνητα (57,4%). Το ποσοστό των πετρελαιοκίνητων ανήλθε σε 25,9%, ενώ τα υβριδικά έλαβαν στο 13,4%. Τα ηλεκτρικά κατέγραψαν άνοδο 0,8% καταλαμβάνοντας το 1,1% της συνολικής αγοράς. Τέλος, τα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο κατέλαβαν το 2,2% των πωλήσεων.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους πωλήθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 21.391 οχήματα, σημειώνοντας πτώση 18,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς.

Δείτε ακόμη:
Στ. Πέτσας: «Πιο αυστηροί έλεγχοι ενόψει Πάσχα» (vd)