Ο Σωτήρης Τσιόδρας διχάζει το ΣΥΡΙΖΑ!

895
Ο Σωτήρης Τσιόδρας διχάζει το ΣΥΡΙΖΑ!
Ο Σωτήρης Τσιόδρας διχάζει το ΣΥΡΙΖΑ!
Ο «εθνικός μας λοιμωξιολόγος» Σωτήρης Τσιόδρας διχάζει το ΣΥΡΙΖΑ!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Επισήμως, στην αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζουν τον ίδιο και την επιστημονική του ομάδα, αν και παραδέχονται ότι υπάρχουν και διαφορετικές φωνές στο κόμμα.

Τόσο, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας όσο κι ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, δεν αμφισβητούν την επιστημονική επάρκεια του κ. Τσιόδρα, ο οποίος έχει κι ένα σοβαρό επιτελείο επιστημόνων πίσω του.

Κάθε κυβέρνηση θα άκουγε άλλωστε, σημειώνουν, τους επιστήμονες, ως είναι αναμενόμενο κι αυτονόητο.

Κατηγορούν, ωστόσο, την κυβέρνηση πως αν πάνε καλά τα περιοριστικά μέτρα και οι συστάσεις των επιστημόνων θα σπεύσει να τα πιστωθεί, όπως έχει ήδη πράξει σε σημαντικό βαθμό, κι αν όχι τότε θα χρεώσει την ευθύνη στους επιστήμονες.

Σε κάθε περίπτωση, η κριτική που ασκείται από το ΣΥΡΙΖΑ αφορά πολιτικές κι όχι πρόσωπα.

Σε σχέση με τον κ. Τσιόδρα, στην Κουμουνδούρου αναφέρουν με νόημα πως δεν είναι πολιτικός και ούτε επιθυμεί ο ίδιος να τον παρουσιάζει η κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους ως τηλεοπτικό αστέρα.

Πολάκης και σία

Από την άλλη, ο Παύλος Πολάκης ηγείται, τρόπον τινά, εκείνων των βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν πως ο κ. Τσιόδρας έχει αποδεχθεί να συμβάλει στο χτίσιμο του ηγετικού προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο οποίος είναι σήμερα αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, σιωπά τις τελευταίες ημέρες κατόπιν και σχετικής υπόδειξης από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος σκέφτεται πιο μακροπρόθεσμα- εξού και το σχέδιο «Μένουμε Όρθιοι»- κι ο οποίος δεν συμφωνεί ούτε με το άρθρο του πρώην διευθυντή του γραφείου Τύπου του Θανάση Καρτερού κατά Τσιόδρα στην Αυγή, που άνοιξε ένα νέο κύκλο ενδοστρέφειας.