Ο Θεόφιλος Πουταχίδης γιορτάζει 20 χρόνια στο ποντιακό τραγούδι

412
Ο Θεόφιλος Πουταχίδης γιορτάζει 20 χρόνια στο ποντιακό τραγούδι
Με τίτλο «20 χρόνια Θεόφιλος Πουταχίδης» ο δεξιοτέχνης της λύρας και χαρισματικός ερμηνευτής πραγματοποιεί την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, μεγάλη συναυλία στη Μονή Λαζαριστών, έχοντας ως χορηγούς επικοινωνίας το Politik.gr και τον Flash 99,4.

Ο Θεόφιλος Πουταχίδης, αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς νέους καλλιτέχνες της ποντιακής μουσικής, με εξαιρετική δεξιοτεχνία στη λύρα αλλά και εκπληκτικές φωνητικές επιδόσεις που τον έχουν αναδείξει σε κορυφαίο κατά την διάρκεια των δύο δεκαετιών δισκογραφίας και ανελλιπούς παρουσίας του στη σκηνή.

Ο ταλαντούχος πόντιος καλλιτέχνης, αναμένεται να χαρίσει μοναδικές στιγμές σε όσους παρακολουθήσουν τη συναυλία και να τους καθηλώσει σε ένα μοναδικό θέαμα, που συνδυάζει τον ήχο και την εικόνα με έναν τρόπο εκπληκτικό που μόνο ίδιος ξέρει να κάνει.

Θα είναι, μάλιστα, πλαισιωμένος από εξαιρετικούς μουσικούς, για μία μοναδική βραδιά, η οποία αναμένεται να μείνει αξέχαστη, σε όσους τον ακούσουν να ερμηνεύει «ζωντανά» μεγάλες επιτυχίες τόσο από το παρελθόν, όσο και από το σήμερα.

Τα πρώτα βήματα

Ο γνωστός ερμηνευτής μεγάλωσε στο Μόναχο της Γερμανίας και ξεκίνησε ως χορευτής. Ωστόσο γρήγορα τον κέρδισε η λύρα και το τραγούδι. Στις συναυλίες που έδωσε στο εξωτερικό το κοινό αποδείχθηκε ιδιαίτερα θερμό και εκδηλωτικό ειδικότερα με τραγούδια όπως το «Πεγάδιν Στραταν» και το «Γαμπρόν».

Στην πορεία του υπήρχαν ακούσματα και άνθρωποι που τον επηρέασαν όπως ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης, αλλά και ο γνωστός Χρύσανθος ο οποίος ήταν θείος του. Ο ίδιος, δε, αποδίδει τα ευχαριστήριά του για την πορεία που ακολούθησε στη θεία του Ρούλα Σπυριδωνίδου, που τον μύησε στα ποντιακά.

Η πρώτη του μουσική εμφάνιση τοποθετείται το 1993 στο Μόναχο σε εκδήλωση του τοπικού ποντιακού συλλόγου, ενώ στην πολυετή του καριέρα έχει συνεργαστεί με πολλά και μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου.

Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1999 όταν σε ηλικία 21 ετών μαζί με τον σχεδόν συνομήλικό του τραγουδιστή Παναγιώτη Θεοδωρίδη ηχογράφησαν το « Τσ’ εγαπ’ς το μυστικόν», ο οποίος περιείχε μεγάλες επιτυχίες όπως το «Τον Θεόν παρακαλώ».

Περισσότερο γνωστός έγινε ωστόσο το 2001 όταν εμφανίστηκε μαζί με τον Π. Θεοδωρίδη στο ναό των Ποντίων, το «Μίθριο» στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος έχει περιγράψει την αγάπη του για τον πόντο όταν βρέθηκε εκεί. «Ήταν ένα ταξίδι όνειρο. Και μόνο η παρουσία σου στον Πόντο σου δημιουργεί εντονότατα συναισθήματα που δεν μπορεί να νιώσει όποιος δεν έχει πάει».

INFO

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών – Θεσσαλονίκη

Μονή Λαζαριστών: Συναυλία «20 χρόνια Θεόφιλος Πουταχίδης

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Ωρα έναρξης: 21:00

Εισιτήριο εισόδου: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (προπώληση)

Σημεία Προπώλησης: Gooddeals (Νικ.Φωκά 24) και στη Μονή Λαζαριστών

Ηλεκτρονικά : www.viva.gr