ΟΑΣΘ: Ξεκίνησαν δρομολόγια με λεωφορεία των ΚΤΕΛ στη Δ. Θεσσαλονίκη

129
Σε φάση εφαρμογής προχωρά η σύμπραξη του ΟΣΕΘ με τα ΚΤΕΛ, καθώς ήδη ξεκίνησαν δρομολόγια σε τρεις γραμμές του ΟΑΣΘ που εξυπηρετούν τη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Ανακοίνωση για τη συγκεκριμένη εξέλιξη εξέδωσε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι ήδη ορατά τα οφέλη για το επιβατικό κοινό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΣΕΘ:

«Τα οφέλη της σύμπραξης του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης με τα ΚΤΕΛ βλέπει πλέον στην πράξη και το επιβατικό κοινό της Δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς η εξυπηρέτησή του είναι σαφώς βελτιωμένη, αφού ξεκίνησε με επιτυχία η υλοποίηση των δρομολογίων άλλων τριών γραμμών του ΟΑΣΘ από τα ΚΤΕΛ.

Πρόκειται για τις γραμμές

Νο 40 «Ν.Σ. ΣΤΑΘΜΟΣ – ΚΑΛΟΧΩΡΙ»

Νο 42 «ΚΟΡΔΕΛΙΟ – ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ»

Νο 43 «ΤΟΠΙΚΟ ΕΥΟΣΜΟΥ»

οι οποίες ανήκουν στην Δυτική Θεσσαλονίκη και ταλανίζονταν για πολλούς μήνες με μειωμένα δρομολόγια λόγω των πολλών προβλημάτων του ΟΑΣΘ.

Συγκεκριμένα σήμερα η ΚΤΕΛ Κιλκίς (για λογαριασμό της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.) ξεκίνησε πλήρη δρομολόγια με πέντε (5) νέα λεωφορεία για τη γραμμή 40 (σχεδόν 110-120 δρομολόγια την ημέρα) ενώ επίσης δρομολόγησε ένα (1) όχημα για τη γραμμή 42 για εννέα (9) δρομολόγια την ημέρα.

Τέλος, τη Μεγάλη Δευτέρα (13/4) αναμένεται να ξεκινήσει επίσημα και η γραμμή 43 «ΤΟΠΙΚΟ ΕΥΟΣΜΟΥ» να εκτελείται από την ΚΤΕΛ.

Συμπληρώνεται έτσι σταδιακά το πλαίσιο του έργου του ΟΑΣΘ που παραλαμβάνει η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. για δύο (2) χρόνια και το οποίο ο ΟΣΕΘ Α.Ε. εποπτεύει και χρηματοδοτεί.

Ήδη, παρά τις αντιξοότητες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, 14 από τις 25 γραμμές εξυπηρετούνται, ενώ αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να ενταχθεί και η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. στο έργο με εβδομήντα (70) επιπλέον οχήματα».

Δείτε ακόμη:
ΠΕΔΚΜ: Να ανασταλεί κάθε απόφαση για το ΤΙΤΑΝ