Αυτές είναι οι 21 πιο «υπεύθυνες» επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Τις 21 πιο «υπεύθυνες» επιχειρήσεις της Ελλάδας για το 2017 (The most sustainable companies in Greece 2017), στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης, παρουσίασε το Sustainable Performance Directory. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (20/3), σε εκδήλωση στο Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με τους ομιλητές, οι 21 εταιρείες εντάσσονται στην ελίτ της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής, μετά από μέτρηση και αξιολόγηση των μη χρηματοοικονομικών δεδομένων τους. Αυτές, λοιπόν, μπορούν να λειτουργήσουν ως παραδείγματα καλής επιχειρηματικής πρακτικής και να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου που συνδέεται άμεσα με την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και την προσέλκυση επενδύσεων.

Οι πιο «υπεύθυνες» επιχειρήσεις της Ελλάδας για το 2017:

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι 21 πιο «υπεύθυνες» εταιρείες είναι οι εξής: ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΤΙΤΑΝ, ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΒΙΑΝΕΞ, ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΥΓΕΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α., ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΟΤΕ, ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΑΕΓΑΕ, ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS, ENEL GREEN POWER HELLAS, IMERYS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΕΛΛΑΣ, INTERAMERICAN, LIDL HELLAS & ΣΙΑ, MSD MERCK SHARP & DOHME, POLYECO, QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, WIND ΕΛΛΑΣ.

Εξάρχου: «Ο πρώτος Επιχειρηματικός Δείκτης Βιώσιμης Ανάπτυξης»

«Το Sustainability Performance Directory, είναι ο πρώτος Επιχειρηματικός Δείκτης Βιώσιμης Ανάπτυξης για την ελληνική αγορά και αποτελεί πλαίσιο αναφοράς για τη διαχείριση της μη χρηματοοικονομικής πληροφορίας, αναδεικνύοντας την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα με ειδική σηματοδότηση», δήλωσε η αντιπρόεδρος του QualityNet Foundation, Χρυσούλα Εξάρχου.

«Όλες οι επιχειρήσεις που έχουν ξεχωρίσει ως The most sustainable companies 2017 λαμβάνουν ένα ειδικό σήμα το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν προς όλα τα ενδιαφερόμενα κοινά τους», πρόσθεσε.

Παράλληλα, επισήμανε τη στρατηγική συνεργασία με το German Council for Sustainable Development, για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και χρήσης του γερμανικού Κώδικα Βιωσιμότητας, για τη δημιουργία του αντίστοιχου Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας που αποτέλεσε τη βάση της δημιουργίας του Sustainability Performance Directory.

Η Πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020

Η Πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020 αποτελεί μια εθνική πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση της ενημέρωσης και εκπαίδευσης στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας στην ελληνική αγορά και της δημιουργίας εργαλείων και μεθοδολογιών που υποστηρίζουν τους οργανισμούς στη πορεία υιοθέτησης βιώσιμων πολιτικών στην επιχειρηματική τους λειτουργία.

Αναπτύσσεται από το QualityNet Foundation, σε συνεργασία με 9 ιδρυτικούς Φορείς όπως ο ΣΕΒ, το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το ΕΒΕΑ, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Εταιριών (ΣΦΕΕ), η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε συνεργασία με άλλους 35 επιχειρηματικούς Φορείς, με την υποστήριξη Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οργανισμών, όπως το German Council for Sustainable Development, το World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) και το European Sustainable Development Network (ESDN).

Το QualityNet Foundation

Τo QualityNet Foundation αποτελεί έναν εξειδικευμένο οργανισμό για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, που στόχο έχει να δημιουργεί εργαλεία και μεθοδολογίες που υποστηρίζουν τους οργανισμούς στη πορεία τους προς τη βιωσιμότητα. Στα 20 χρόνια λειτουργίας του, αποτελεί ένα πολυσυμμετοχικό δίκτυο με έντονη εκπαιδευτική δραστηριότητα συμβάλλοντας στη δημιουργία των Ενεργών πολιτών του αύριο μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που αναπτύσσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

YouTube
YouTube