Φωτ. αρχείου

ΕΕΘ: Απόλυτος παραλογισμός τα POS σε κυλικεία σχολείων

«Απίστευτο θέατρο του παραλόγου», χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) Μιχάλης Ζορπίδης, το θέμα σχετικά με την υποχρέωση εγκατάστασης τερματικών ηλεκτρονικών συναλλαγών (POS) σε σχολικά κυλικεία.

«Για το θέμα διαμαρτυρήθηκε ήδη από τις 9 Ιανουαρίου το Επιμελητήριο μας, θεωρώντας ότι είναι απολύτως ανούσια η υποχρέωση των κυλικειαρχών να εγκαταστήσουν τέτοια συστήματα, καθώς οι μαθητές δεν διαθέτουν τραπεζικές κάρτες, τα προϊόντα που προμηθεύονται από τα κυλικεία είναι χαμηλής αξίας, ενώ στα σημεία δεν υπάρχει συνήθως δυνατότητα τηλεφωνικής γραμμής.

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΚΥΑ

Στη διαμαρτυρία μας βασίστηκαν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, σε κοινή τους ερώτηση ζήτησαν, στις 10 Ιανουαρίου την ανάκληση της ΚΥΑ. Το υπουργείο Οικονομικών, επίσης στις 10 Ιανουαρίου, μετά από τις διαμαρτυρίες μας ανακοίνωσε, σύμφωνα με τις εφημερίδες εκείνης της ημέρας, ότι στην εγκατάσταση POS υποχρεούνται τα κυλικεία αεροδρομίων και όχι τα σχολικά (ΚΑΔ 56.10.19.07 αλλά όχι ο ΚΑΔ 56.29.2004). Μετά την ανακοίνωση αυτή, το πανελλήνιο συνδικαλιστικό όργανο των κυλικειαρχών, με ανακοίνωση του εφιστά την προσοχή των μελών του σε ό,τι αφορά τον ΚΑΔ!

Στο ΥΠΟΙΚ το μπαλάκι για τα POS σε κυλικεία

Ωστόσο, χτες, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, σε έγγραφο του που διαβίβασε στη Βουλή, προς απάντηση των 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι «τα κυλικεία σχολείων εμπίπτουν στις επιχειρήσεις που βάσει του ΚΑΔ τους, υποχρεούνται να διαθέτουν τερματικό πληρωμής καρτών POS». Παράλληλα «ρίχνει το μπαλάκι» στο Υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας ότι «αυτό είναι αρμόδιο για τον καθορισμό των ΚΑΔ».

Πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου κοροϊδία! Καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών να παρέμβει και να εξαιρέσει τα σχολικά κυλικεία από την εν λόγω απόφαση, ακολουθώντας, έστω και τώρα την κοινή λογική», τονίζει ο Μιχάλης Ζορπίδης.