Η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει στις αγορές

Στις διεθνείς αγορές ετοιμάζεται να βγει η Ελλάδα με το επταετές ομόλογο, αφού προηγουμένως καταλαγιάσει η σκόνη!

Ύστερα από μια μέρα αστάθειας στις αγορές ομολόγων, η Ελλάδα συνέχισε σήμερα να παρακολουθεί τις συνθήκες και την ανατροφοδότηση των επενδυτών πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση εκτιμά το Reuters.

«Είμαστε σε κατάσταση αναμονής. Θέλουμε να δούμε τις αγορές να εξομαλύνονται», δήλωσε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Έλληνας αξιωματούχος, υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Περιμένοντας την κατάλληλη ημέρα

Ένας άλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ελλάδα περίμενε την Τετάρτη για να δει αν είναι κατάλληλες οι συνθήκες ώστε να ξεκινήσουν την εμπορία την Πέμπτη, ανάλογα με το τι θα συμβεί όταν ανοίξουν οι αγορές στις ΗΠΑ. «Η αστάθεια της αγοράς έχει επηρεάσει το αν αυτή η μέρα θα ήταν ή όχι η κατάλληλη μέρα μετάβασης», δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος.

Τραπεζίτης που βρίσκεται μακριά από τη συμφωνία δήλωσε πως η Πέμπτη είναι μία μέρα ευρέως ανοικτή για μια δυνητική πώληση. Σύμφωνα με έναν άλλο αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται, «οι Έλληνες είναι πολύ καλά χρηματοδοτημένοι, έχουν ρευστότητα και υπάρχει η προσδοκία πως η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί πριν την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα».

«Οι Έλληνες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι να πιέσετε την αγορά για μια καταστροφική συναλλαγή», δήλωσε τραπεζικός αξιωματούχος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ