Η Ιταλία ψήφισε με οργή αλλά οι απώλειες κτύπησαν την Αθήνα- πτώση 2,29%

Κατέρρευσε η Αθήνα αργά το απόγευμα διακινώντας χαμηλότερους τζίρους και πτώση άνω του 2% μεγαλύτερη από τις απώλειες που εμφάνιζε η Ιταλία, ύστερα από τη χθεσινή επικράτηση των  λαϊκιστών.

Βεβαίως, η ψήφος των Ιταλών είναι γεμάτη οργή καθώς τα συστημικά κόμματα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν σοβαρές υποθέσεις εδώ και χρόνια (λ.χ μεταναστευτικό)

Για μια ακόμη φορά όμως φάνηκε το μειονέκτημα του ελληνικού χρηματιστηρίου που παραμένει αναδυόμενη αγορά ή καλύτερα ρηχή αναδυόμενη αγορά. Αρκούν λίγοι οργανωμένοι πωλητές και η τάση αλλάζει ειδικά όταν δεν υπάρχουν καθόλου αγοραστές, όπως συμβαίνει αυτήν την περίοδο.

Το μοναδικό θετικό στοιχείο ήταν ότι οι πωλήσεις έλαβαν χώρα με χαμηλό τζίρο, γεγονός που σημαίνει ότι παραμένουν οι ξένοι επενδυτές αναμένοντας τα αποτελέσματα των τραπεζών την ερχόμενη εβδομάδα – όπου θα δοθεί μια πρώτη εικόνα για τις επιπτώσεις σε κεφάλαια και προβλέψεις αλλά και κυρίως θα διαπιστωθεί η πρόοδος στα κόκκινα δάνεια.

Ξεκίνημα με το… αριστερό

Ο Γενικός Δείκτης έχασε και τις 800 μονάδες κλείνοντας στις 794,51 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,29%.

Βουτιά 2,67% παρουσίασε ο Δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης καθώς έκλεισε στις 1260,95 μονάδες. Οι πιέσεις αρχικά δεν ήταν μεγάλες, αλλά αργότερα στο κλείσιμο ήταν εντονότερες και εμφανείς στις μετοχές που πρωταγωνιστούσαν στην μεσαία κεφαλαιοποίηση, το τελευταίο διάστημα. Η μετοχή της Εθνικής έχασε 3,73% κλείνοντας στα 0,279 ευρώ. Βουτιά 3,72% για την Eurobank στα  0,751 ευρώ. Με πτώση 1,26% η Τράπεζα Πειραιώς στα 3,456 ευρώ. Βουτιά 2,63% για την Alpha bank στα 1,85 ευρώ. Βουτιά 5,34% για την Lamda στα 6,38 ευρώ. Πτώση 3,54% για τον ΟΤΕ στα 10,90 ευρώ. Με πτώση 2,16% ο ΟΠΑΠ  στα 9,49 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 55,3 εκατ. ευρώ , εκ των οποίων τα 4,9 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα συναλλαγών σε Πετρόλοπουλο. Φουρλή, Eurobank και ΟΤΕ.