Κρίσιμο Eurogroup την Καθαρά Δευτέρα για την εκταμίευση της δόσης

Η πρόοδος στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων θα κρίνει την εκταμίευση της δόσης στο κρίσιμο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας.

Όπως διατυμπανίζουν οι Βρυξέλλες, «η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης οικονομικής βοήθειας που είναι διαθέσιμη στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας».

Υπενθυμίζεται πως ευρωπαίος αξιωματούχος είχε δηλώσει την περασμένη Πέμπτη πως αυτήν τη στιγμή παραμένουν σε εκκρεμότητα τρία ζητήματα. Πρώτον η πώληση του ΔΕΣΦΑ, δεύτερον το θέμα του Ελληνικού και τρίτον οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Η πορεία τους είναι αυτή που θα κρίνει και το αν η Ε.Ε. θα ανάψει το «πράσινο φως» για τη διαδικασία της εκταμίευσης.

Πανηγυρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου για την αναβάθμιση

Η αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup γίνεται στον απόηχο της αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch από «–Β» σε «Β». Ενδεικτικά το υπουργείο Οικονομικών σχολίασε πως: «οι συνεχείς αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας αποτελούν ισχυρή ένδειξη της σταθερά ανοδικής πορείας της και της διαρκούς ανάκτησης της εμπιστοσύνης των επενδυτών».

«Με τη λήψη αποφάσεων για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, την ομαλή ολοκλήρωση του προγράμματος, την εκπόνηση από την κυβέρνηση της ολιστικής αναπτυξιακής στρατηγικής και τη δημιουργία ενός “μαξιλαριού” ρευστότητας για την στήριξη της οικονομίας και την διασφάλιση σταθερής πρόσβασης στις αγορές, δημιουργούνται οι βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη που θα συμπεριλαμβάνει και τον κόσμο της εργασίας» καταλήγει η  ανακοίνωση.