Να αναιρεθεί το βούλευμα με το οποίο παραπέμπεται ο Μυτιληναίος ζητά η Εισαγγελία

Αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Στέργιος Νέζης, για υπόθεση εμβάσματος 250.000 ευρώ, που φέρεται να είχε καταβληθεί σε εταιρεία του κ. Νέζη για ανάθεση έργου, ασκήθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου από δικαστικό συμβούλιο του εφετείου, εάν βεβαίως γίνει δεκτή η αναίρεση από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστικό συμβούλιο είχε αποφασίσει με βούλευμά του την παραπομπή του κ. Μυτιληναίου για ενεργητική δωροδοκία, με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου, ενώ για νομικούς λόγους τον απάλλαξε για την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Ο δε Στέργιος Νέζης παραπέμφθηκε για παθητική δωροδοκία με τις ίδιες επιβαρυντικές περιστάσεις και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το επίμαχο έμβασμα εντοπίστηκε να έχει πάει σε εταιρεία του κ. Νέζη από εταιρεία συμφερόντων του Ευάγγελου Μυτιληναίου και αφορούσε ανάθεση έργου της ΔΕΗ στο Λαύριο στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου.

Η υπόθεση ανάγεται στο 2003 και καταγγελίες είχε κάνει ο τότε πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιάννης Παλαιοκρασσάς.

Αρνούνται τις κατηγορίες Μυτιληναίος και Νέζης

Και οι δύο εμπλεκόμενοι αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται και υποστηρίζουν ότι η επίμαχη συναλλαγή αφορούσε σε παλαιότερη παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών εκ μέρους του κ. Νέζη προς τον Όμιλο Μυτιληναίου και σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε το συγκεκριμένο έργο της ΔΕΗ.