Στο ΣτΕ κατά εφοριακού η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

Στο ΣτΕ προσέφυγε κατά εφοριακού  η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου. Ζητά συγκεκριμένα την επιβολή αυστηρότερης πειθαρχικής ποινής σε εφοριακό που χορηγούσε αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας σε πολίτες οι οποίοι χρωστούσαν στην Εφορία.

Θεωρεί ότι η πειθαρχική ποινή που έχει ήδη επιβληθεί, της προσωρινής παύσης 6 μηνών για παράβαση καθήκοντος, είναι δυσανάλογα επιεικής σε σχέση με τις πράξεις του εφοριακού. Κι αυτό γιατί  υπήρξε και οικονομική βλάβη στο κράτος λόγω της αποστέρησης εσόδων, ενώ δεν συντρέχει και κανένα ελαφρυντικό στοιχείο στο πρόσωπο του εφοριακού.

Από το 2011-2012 η υπόθεση

Το αδίκημα φέρεται να τελέστηκε  κατά τη διετία 2011-2012 όταν ο εφοριακός, που έχει καταδίκη και από την ποινική Δικαιοσύνη,  εξέδωσε τουλάχιστον 122 αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας σε φορολογούμενους, ακόμη και από… άλλες Δ.Ο.Υ. οι οποίοι δεν είχαν εξοφλήσει τις οφειλές τους.

Ζητά την ποινή της «οριστικής παύσης»

Η κα.Παπασπύρου προσέφυγε με αίτηση της στο Συμβούλιο της Επκρατείας ζητώντας να επιβληθεί σε βάρος του εφοριακού η πειθαρχική ποινή «της οριστικής παύσης ή οιαδήποτε ποινή κρίνει το ίδιο ως προσήκουσα».

Ο εν λόγω  εφοριακός έχει καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας  σε φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

 

YouTube
YouTube