ΥΠΕΝ: Τη Δευτέρα ανοίγει το σύστημα για το «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

Την προσεχή Δευτέρα (12/3), στις 12:00, θα ανοίξει τελικά το ηλεκτρονικό σύστημα για την υποβολή αιτήσεων για το νέο «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον», όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

«Σε λειτουργία έχει τεθεί από την Πέμπτη ο ιστότοπος exoikonomisi.ypen.gr, μέσω του οποίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ‘Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ’», αναφέρει αρχικά η σχετική ανακοίνωση.

Όπως γνωστοποιεί το υπουργείο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας να ενημερωθούν αναλυτικά για τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ένταξης σε αυτό.

Γιατί δεν άνοιξε άμεσα η πλατφόρμα για το «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι για την αξιολόγηση των αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον” θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για τον λόγο αυτό, όπως αναφέρει το ΥΠΕΝ, κρίθηκε χρήσιμο οι ενδιαφερόμενοι (πρωτίστως οι ιδιώτες που δεν επιλέγουν να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες κάποιου επαγγελματία συμβούλου) να έχουν στη διάθεσή τους το Σαββατοκύριακο για να εξοικειωθούν με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων, λοιπόν, θα ενεργοποιηθεί τη Δευτέρα, στις 12:00.