Άκαρπο το EWG για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Χωρίς απόφαση για την εκταμίευση του 1 περίπου δισεκ. ευρώ από την ενεργοποίηση των μέτρων για το δημόσιο χρέος ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο EuroWorking Group για την Ελλάδα, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην ευρωζώνη.

propoli

Πρόκειται για μία αναμενόμενη εξέλιξη, καθώς Θεσμοί και ελληνική πλευρά δεν έχουμε ακόμη συμφωνήσει για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ ΜΠΕ, οι συζητήσεις συνεχίζονται και «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα» να έχουν ολοκληρωθεί – με θετική έκβαση – μέχρι το Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Σε μονομερή ενέργεια προσανατολίζεται η κυβέρνηση;

Πλέον, το ζήτημα είναι οι επόμενες κινήσεις της ελληνική κυβέρνησης, καθώς ήδη από την περασμένη εβδομάδα υπήρχε έντονη φημολογία ότι επρόκειτο να κινηθεί μονομερώς για το ζήτημα της πρώτης κατοικίας.

Πληροφορίες, που μένει να επιβεβαιωθούν, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να  καταθέσει τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, με στόχο να ψηφιστεί την Τετάρτη, επιλέγοντας την κόντρα με τους δανειστές.

Αν αυτό δεν επιβεβαιωθεί, τότε θα φανεί ότι επικρατεί το σενάριο της συνέχισης των διαπραγματεύσεων τις ημέρες που απομένουν.

Loading