Άλμα για τις μετοχές εν μέσω αποκατάστασης των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας

Κατακόρυφη αύξηση σημείωσαν οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, λόγω της ολοένα και αυξανόμενης τάσης για αποκατάσταση των εμπορικών σχέσεων των ΗΠΑ με την Κίνα, μετά τις κυρώσεις που έθεσαν η μία στην άλλη.

propoli

Η άνοδος των ασιατικών χρηματιστηρίων, με κέρδη από 2,5% έως 4% για τις περισσότερες μεγάλες αγορές της περιοχής, είχε ως αποτέλεσμα οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών να ενισχυθούν κατά 3%, ενώ οδεύουν προς την καλύτερη ημερήσια και εβδομαδιαία επίδοσή τους από τις αρχές του 2016.

Στην Ευρώπη, ο γερμανικός δείκτης DAX κατέγραψε άλμα 1,5%. Η αναμενόμενη άνοδος της Wall Street πιθανόν να μετριαστεί από τις μετοχές της Apple, οι οποίες υποχώρησαν κατά 5,6% στην προσυνεδριακή διαπραγμάτευση αφού η εταιρία προειδοποίησε χθες για τις πωλήσεις στην επικείμενη εορταστική περίοδο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό μίας εβδομάδας, αν και διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 113,00 γεν. Το κινεζικό νόμισμα ενισχύθηκε στο υψηλό επίπεδο των 6,9092 γιουάν ανά δολάριο. Το ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,15% στο 1,1426 δολάριο.

Σύμφωνα με τους διεθνείς αναλυτές, η τάση αυτή, σημειώθηκε εξαιτίας της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ, με τον Κινέζο ομόλογό του, κατά την οποία συζήτησαν τόσο για τις κυρώσεις όσο και για το ζήτημα της Βόρειας Κορέας.

Loading