Άνοδος 0,35% στο Χρηματιστήριο -με στήριγμα την Coca -Cola

Με άνοδο ξεκίνησε το χρηματιστήριο της Αθήνας αλλά τα κέρδη εξανεμίστηκαν γρήγορα με αποτέλεσμα η αγορά να μην μπορεί να ξεφύγει από τα επίπεδα των 760 μονάδων.

propoli

Παρά το γεγονός ότι ο τζίρος ήταν βελτιωμένος, φαίνεται ότι σε κάθε ανοδική κίνηση οι επενδυτές προτιμούν να παίρνουν τα κέρδη τους. Για μια ακόμα φορά η μετοχή της Coca -Cola στηρίζει την αγορά, ενώ επικρατούν χαμηλοί τζίροι στις μη τραπεζικές μετοχές.

Το βέτο της Γερμανίας για τη δόση

Το χθεσινό βέτο της Γερμανίας για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα ερμηνεύεται ως μια κίνηση όχι μόνο ισχύος, αλλά και προσήλωσης στην τήρηση των συμφωνηθέντων. Οι ευρωπαϊοι δανειστές εδώ και καιρό τονίζουν με κάθε ευκαιρία ότι η Ελλάδα θα απολαμβάνει οφέλη όσο προχωρεί με όσα έχει υπογράψει. Όταν υπάρχουν ανοικτά θέματα δεν υπάρχει και πρόοδος. Το χθεσινό μπλόκο, ωστόσο, έχει παρενέργειες όσον αφορά τις τράπεζες καθώς έχει εκμηδενιστεί η πιθανότητα τα ελληνικά ομόλογα να είναι επιλέξιμα (Waiver). Αυτή η συνέπεια έχει σημασία δεδομένου ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα έχουν το απαιτούμενο περιθώριο για να προχωρήσουν σε περαιτέρω μείωση των κόκκινων δανείων.

Γενικός δείκτης -μετοχές

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 755,03 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,35%. Η Αθήνα ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές αλλά δεν διαθέτει ούτε το βάθος ούτε τη σχετική δυναμική. Η μετοχή της Alpha Bank κερδίζει 0,93% στα 1,961 ευρώ. Οριακά κέρδη για την Εθνική στα 0,2598 ευρώ. Οριακή η άνοδος στη μετοχή της Πειραιώς στα 2,722 ευρώ. Άνοδος 1,23% για την Coca -Cola στα 31.15 ευρώ – καθώς για δεύτερη ημέρα στηρίζει τον Γενικό Δείκτη. Άνοδος 0,77% για τον ΟΠΑΠ στα 9,76 ευρώ. Κέρδη 0,87% για τον ΟΤΕ στα 10,46 ευρώ. Κέρδη 0,44% για την Μπέλα στα 13,76 ευρώ. Άνοδος 0,73% για την Αεροπορία Αιγαίου στα 8,28 ευρώ.

Η αξία των συναλλαγών κινείται στα 2,9 εκατ. ευρώ.

 

 

Loading