Ακριβότερο κατά 20% το πετρέλαιο θέρμανσης

Φωτιά στον οικογενειακό προϋπολογισμό βάζει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης του οποίου η διάθεση αρχίζει από σήμερα Δευτέρα.

propoli

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, η τιμή του είναι υψηλότερη κατά περίπου 20% σε σχέση με την περσινή χρονιά εξαιτίας της αύξησης και των διεθνών τιμών και αναμένεται να κυμανθεί στο 1,14 ευρώ το λίτρο.

Να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο διάστημα του 2017 η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης είχε ξεκινήσει με τιμή 94,4 λεπτών το λίτρο, ενώ τον Απρίλιο στη λήξη ήταν 1,025 ευρώ.

Συνεπώς, η άνοδος των τιμών αποτέλεσμα του διεθνή παράγοντα αλλά και της επιβάρυνσης των φόρων έχει οδηγήσει σε μεγάλη πτώση της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς τα νοικοκυριά αδυνατούν να καλύψουν το κόστος.

Επίδομα θέρμανσης

Εν τω μεταξύ σύγχυση προκαλεί στους καταναλωτές το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τους όρους για το επίδομα θέρμανσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το επίδομα θέρμανσης 2018 θα κυμαίνεται από 18,75 ευρώ έως 312,50 ευρώ και θα το λάβουν για την περίοδο από 15/10/2018 έως 30/4/2019 εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που το πετρέλαιο ήταν πάνω από το ένα ευρώ το λίτρο ήταν το 2014, όταν όμως το επίδομα θέρμανσης ήταν στα 0,35 ευρώ το λίτρο ενώ τα κριτήρια ήταν πιο ελαστικά και οι δικαιούχοι περισσότεροι.

 

Loading