Αμερικανός αξιωματούχος υποβάθμισε τις επιπτώσεις από τους νέους δασμούς

Σε δηλώσεις του προς το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Αμερικανός σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εμπορίου, εξέφρασε την άποψή του, ότι οι δασμοί που επιβλήθηκαν εκατέρωθεν μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, στο πλαίσιο της εμπορική σύγκρουσης, δεν έχουν δημιουργήσει τόσα προβλήματα όσο ακούγεται ότι έχουν προκαλέσει.

propoli

«Έχουμε δύο οικονομίες που φθάνουν μαζί περίπου τα 30 τρισεκ. δολάρια σε ετήσιο ΑΕΠ. Το ποσό του εμπορίου που επηρεάζουμε με τους δασμούς είναι ένα λάθος στρογγυλοποίησης σε σύγκριση με αυτό», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος ονόματι Πίτερ Ναβάρο, καλούμενος να σχολιάσει την πολιτική που ακολουθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την επιβολή δασμών.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί σε σχέση με τις οικονομικές επιπτώσεις της συγκεκριμένης πολιτικής, χαρακτήρισε μικρής έντασης τα προβλήματα αυτά.

«Η άποψή μου είναι ότι προκαλεί πολύ λιγότερα προβλήματα σε σχέση με ό,τι υποδηλώνουν αυτά τα πρωτοσέλιδα, και είναι πολύ πιο εποικοδομητικό ενώ βλέπουμε τις προσαρμογές σε ό,τι αφορά το πού πρόκειται να πάνε οι επενδύσεις και πού πρόκειται να αναπτυχθούμε».

Loading