Από το Euroworking Group περνάει η έξοδος στις αγορές

Ακόμη μία κρίσιμη συνεδρίαση για το ελληνικό ζήτημα του χρέους θα πραγματοποιήσει σήμερα το Euroworking Group, αυτή τη φορά στο Παρίσι.

propoli

Ουσιαστικά μέσα από το Euroworking Group περνάει η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές και το μνημόνιο, με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά για την παραμονή ή όχι του ΔΝΤ στη χώρα.

Αυτό που περιμένουν άπαντες σήμερα στο Παρίσι είναι η κατάθεση της ύστατης προσπάθειας από τους τεχνοκράτες των υπουργείων Οικονομικών για να βρουν τη λύση στο ελληνικό ζήτημα, μέχρι το σημαντικό Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Σε διαφορετική περίπτωση η ιστορία θα πάρει νέα παράταση όπως επίσης και οι όποιες αποφάσεις για το επόμενο και τελευταίο Eurogroup στις 12 Ιουλίου.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η γερμανική πλευρά εμφανίζεται σταθερά αμετακίνητη από τις θέσεις της για το ελληνικό χρέος, με το χάσμα μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ να παραμένει.

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ από την Ουάσιγκτον Τζέρι Ράις θα είναι αυτός που αναμένεται να ξεκαθαρίσει με τις δηλώσεις του, το τι θα πράξει τελικά το Ταμείο για την Ελλάδα στις 4.30 το απόγευμα.

Αν πάντως επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι το ΔΝΤ θα περιοριστεί σε ρόλο τεχνικού συμβούλου, αυτό θα σημάνει ότι η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη ξανά με την σκληρή γερμανική πολιτική.

 

Loading