Αύξηση των τουριστών από την Ρωσία προβλέπει ο ΕΟΤ για φέτος

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας, επικαλούμενη το γραφείο του ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) στη χώρα, αυξήθηκαν σημαντικά οι αφίξεις των Ρώσων στα ελληνικά αεροδρόμια, το πρώτο πεντάμηνο του έτους.

propoli

Βάσει των εν λόγω στοιχείων, η άφιξη των Ρώσων τουριστών για φέτος αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με πέρυσι.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τους πρώτους πέντε μήνες του 2018 ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που αφίχθησαν στα ελληνικά αεροδρόμια αυξήθηκε κατά 17,3% σε ετήσια βάση, αναφέρουν τα στοιχεία του ΕΟΤ, εκτιμώντας μάλιστα, ότι ο αριθμός αυτός αναμένεται να ανέβει ακόμα περισσότερο κατά την περίοδο των θερινών μηνών.

Σύμφωνα με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ρωσία, στο διάστημα μεταξύ των μηνών Ιανουαρίου και Μαΐου οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στα ελληνικά αεροδρόμια έφθασαν τις 147.000.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αττικής στο ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 42.000 αφίξεις από την Ρωσία, δηλαδή διπλάσιος αριθμός σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, ενώ στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας καταγράφηκαν περισσότερες από 104.000 αφίξεις Ρώσων τουριστών.

Μάλιστα, τα πολύ θετικά αυτά στατιστικά σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΟΤ, προδίδουν ότι στην Ελλάδα αναμένεται φέτος να επισκεφθούν περίπου ένα εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες. Σημειώνεται ότι το 2017 είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα περίπου 900.000 Ρώσοι.

Loading