Γερμανική κυβέρνηση και JPMorgan διαψεύδουν δημοσίευμα για την Deutsche Bank

Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε σήμερα δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο είχε εκφράσει σε ιδιωτικού χαρακτήρα συζήτηση ανησυχίες για την Deutsche Bank, ενώ η JPMorgan αρνήθηκε ότι ενδιαφέρεται για ποσοστό στη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα.

propoli

Άλμα έως και 6% σημείωσε νωρίτερα η μετοχή της Deutsche Bank ύστερα από δημοσίευμα στο περιοδικό WirtschaftsWoche ότι η JPMorgan και η Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) ίσως ενδιαφέρονται για την απόκτηση ποσοστού στη γερμανική τράπεζα.

Στις 13:55 ώρα Ελλάδας, η άνοδος είχε περιοριστεί, με τη μετοχή της τράπεζας να ενισχύεται κατά 4,8% στα 9,98 ευρώ.

Το οικονομικό εβδομαδιαίο περιοδικό είχε επίσης αναφέρει ότι η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συναντήθηκε με τον Άξελ Βέμπερ, τον πρώην επικεφαλής της Bundesbank που είναι τώρα πρόεδρος της ελβετικής τράπεζας UBS, για να ακούσει τις απόψεις του για την Deutsche Bank. «Εκπλαγήκαμε που μάθαμε για το δημοσίευμα για μια υποτιθέμενη συζήτηση μεταξύ της καγκελαρίου και του κ. Βέμπερ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σήμερα σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Είναι εντελώς υποθετικό και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί». Η κυβέρνηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη διοίκηση της τράπεζας, πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της JPMorgan δήλωσε: «Διαψεύδουμε το δημοσίευμα, δεν είναι αληθές». Η UBS και η Deutsche Bank αρνήθηκαν να σχολιάσουν ενώ εκπρόσωπος της ICBC δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για κάποια δήλωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading