Γερμανικό καψώνι για το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά

Αντιδρά η Γερμανία στην πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να επιβάλλει μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά και πιέζει το Eurogroup να ζητήσει ισοδύναμα μέτρα για τα μειωμένα έσοδα που θα λάβει το κράτος.

propoli

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει από αλλού τα 28 εκατομμύρια ευρώ που θα λείψουν από τον προϋπολογισμό της.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο θα υπάρχει ευελιξία στο ελληνικό πρόγραμμα μετά το τέλος του μνημονίου, ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, υποστήριξε πως είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη μεταξύ των δυο πλευρών ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει όλες τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της.

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο ακύρωσης της μείωσης συντάξεων

Σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση για τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου θα ληφθεί μόλις επικυρωθεί το επικαιροποιημένο μνημόνιο από όλα τα εθνικά κοινοβούλια. Εξέλιξη η οποία αναμένεται στις αρχές Αυγούστου.

Με τη στάση της η Γερμανία θέλει να καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρέπει και δεν πρόκειται να γίνει καμία «έκπτωση» στην Ελλάδα μετά το τέλος του μνημονίου. Κάτι, δηλαδή, που συνεπάγεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση αναστολής ή ακύρωσης του μέτρου μείωσης των συντάξεων.

Loading