Γιούνκερ: «Το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σύντομα με επιτυχία»

Μιλώντας σήμερα (5/6) στο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το «ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σύντομα και με επιτυχία».

propoli

Ο Ζ. Γιούνκερ τόνισε συγκεκριμένα ότι η Ελλάδα υπεραποδίδει στην επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, αν και πρόσθεσε ότι απομένουν ακόμη πολλά για να γίνουν, ενώ υπογράμμισε πως πιστεύει στην επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος σύντομα καθώς η υπάρχει αξιοσημείωτη πρόοδο, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Επίσης αναφορικά με την κατάσταση στην Ιταλία, σημείωσε ότι πρόκειται για «μια χώρα η οποία αξίζει σεβασμό και εμπιστοσύνη γιατί έχει κάνει πολλά για το χτίσιμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι στην καρδιά της Ευρώπης».

“Υπερήφανοι για την οικονομική και νομισματική ένωση”

Σ’ ότι αφορά την οικονομική και νομισματική ένωση, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισε ότι θα «πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη δημιουργία του ενιαίου νομίσματος γιατί το ευρώ δεν διαιρεί την Ευρώπη, αλλά την προστατεύει».

Τέλος παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της ΕΕ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στάθηκε στην ανάγκη να ολοκληρωθεί η οικονομική αρχιτεκτονική της ΟΝΕ και η τραπεζική ένωση, ενώ έδωσε έμφαση και στην ψηφιακή ένωση αλλά και στην εφαρμογή του πυλώνα των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Loading