Γουάτσα: «Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικές φιλικές προς το επιχειρείν»

Μήνυμα προς την Ελλάδα να υιοθετήσει πολιτικές πιο φιλικές προς τις επιχειρήσεις στέλνει ο μεγαλοεπενδυτής και διευθύνων σύμβουλος της καναδικής Fairfax Financial Holdings, Πρεμ Γουάτσα. Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο κ. Γουάτσα εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις επενδυτικές προοπτικές που προσφέρει η Ελλάδα.

propoli

«Μου αρέσει ιδιαίτερα η Ελλάδα -εξέρχεται από μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και έχει μπροστά της τις εκλογές», δήλωσε ο επικεφαλής της Fairfax, η οποία διατηρεί μεγάλο μερίδιο στη Eurobank. «Εάν η Ελλάδα ακολουθήσει πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις, πoυ θα μπορούσε κάλλιστα, τότε η χώρα θα ωφελείτο σε μεγάλο βαθμό», τόνισε ο Ινδο-Καναδός δισεκατομμυριούχος.

Οι συστάσεις του προς την Αθήνα

Οι συστάσεις του κ. Γουάτσα προς την Αθήνα για πολιτικές περισσότερο φιλικές προς το επιχειρείν έρχονται να προστεθούν σε ανάλογες εκκλήσεις επενδυτικών οίκων και οργανισμών για στήριξη του ιδιωτικού τομέα και την προσέλκυση επενδύσεων.

Στον Καναδά, η Fairfax διατηρεί μερίδια στην BlackBerry και στη χαλυβουργία Stelco Holdings, διατηρώντας την εμπιστοσύνη της στη διοίκηση και των δύο εταιρειών, δήλωσε ο κ. Γουάτσα. Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις προοπτικές στην Ινδία, βλέποντας αυξημένη δραστηριότητα ιδιωτικοποιήσεων στην οικονομία υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι.

Loading