Δέσμευση Σι Τζιπίνγκ για τα οφέλη του «Μια Ζώνη-Ένας Δρόμος»

Τα οφέλη που θα αποφέρει στους κατοίκους των χωρών που συμμετέχουν στην οικονομική και εμπορική πρωτοβουλία της Κίνας- Μία Ζώνη-Ενας Δρόμος (BRI),- καθώς και την οικοδόμηση μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κίνας και γραμματέας του ΚΚ Κίνας Σι Τζιπίνγκ κατά την ομιλία του σε συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, σηματοδοτώντας την πέμπτη επέτειο της BRI.

propoli

Στο μεταξύ οι σημαντικότερες βιομηχανικές επιχειρήσεις της Κίνας συνέχισαν την ραγδαία αύξηση των κερδών κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2018, υποστηριζόμενες από τα σταθερά οικονομικά μεγέθη της χώρας και τη διαρθρωτική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Τα κέρδη στις μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις της Κίνας αυξήθηκαν κατά 17,1% κατά το πρώτο επτάμηνο, ελαφρώς χαμηλότερα από την επέκταση κατά 17,2% για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής (NBS).

Η Κίνα πραγματοποίησε αναπροσαρμογή της πολιτικής της με αυστηρότερη επιτήρηση σε μία προσπάθεια να επιτύχει το διπλό στόχο της αντιμετώπισης των χρηματοοικονομικών κινδύνων και της ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν την κινεζική οικονομία σε σταθερή και υγιή αναπτυξιακή πορεία με προληπτικές δημοσιονομικές και συνετές νομισματικές πολιτικές κατά το δεύτερο εξάμηνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading