Τη Δευτέρα στη Βουλή το σχέδιο για τις 120 δόσεις

Την προσεχή Δευτέρα (6/5) αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις που αφορά τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και τοπική αυτοδιοίκηση.

propoli

Οι σχετικές λεπτομέρειες για τις 120 δόσεις αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα της Κυριακής (5/5), σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν στη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19:00.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου , οι υπουργοί Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, και Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Δημήτρης Λιάκος.

Διατάξεις για συντάξεις χηρείας και διανομείς

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το εν λόγω νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τις 120 δόσεις προβλέπει επίσης τις διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας, το αιτιολογημένο των απολύσεων καθώς και ρυθμίσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των διανομέων και μεταφορέων.

Διαβάστε ακόμη: Νέος υπουργός Τουρισμού ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Loading