Δε γλίτωσε ούτε η Ελλάδα από τους δασμούς

Ούτε η Ελλάδα αποτέλεσε εξαίρεση στην επιβολή δασμών που έχει αποφασίσει εδώ και πολύ καιρό ο Ντόναλντ Τραμπ και οι ΗΠΑ, με την αντιπαράθεση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνεχίζεται το ίδιο έντονα. 

propoli

Συγκεκριμένα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως κατέληξε στο προκαταρκτικό πόρισμα πως συγκολλημένοι σωλήνες μεγάλης διαμέτρου που εισάγονται από τον Καναδά, την Κίνα, την Ελλάδα, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και την Τουρκία προσφέρονται σε τιμές πολύ κατώτερες της θεωρούμενης ως δίκαιης.

Στόχος αυτής της πρακτικής σύμφωνα με τις ΗΠΑ είναι η δόλια απόσπαση μεριδίου αγοράς της χώρας, ότι δηλαδή επιδοτούνται και ακολουθούνται πρακτικές ντάμπινγκ κατά τη διάθεσή τους.

Στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε την Τρίτη, ανέφερε ότι το ντάμπινγκ των εισαγόμενων σωλήνων από τον Καναδά ανέρχεται στο 24,38%· από την Κίνα στο 132,63%· από την Ελλάδα στο 22,51%· από την Ινδία στο 50,55%· από τη Νότια Κορέα μεταξύ ενός 14,97% κι ενός 22,21%· και από την Τουρκία μεταξύ ενός 3,45% και ενός 5,29%.

 

 

Loading