INTIME

Η έκθεση Balkannabis Expo 2018 στην «Τεχνόπολις»

Τις πύλες της στο κοινό «άνοιξε» χθες η διεθνής εμπορική έκθεση Balkannabis Expo, στην «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι αύριο (Κυριακή 3 Ιουνίου 2018) και στόχος της, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι η ενημέρωση του κοινού για τις εφαρμογές της κάνναβης στην ιατρική, στη φαρμακολογία, στην παραγωγή και τη μεταποίηση.

propoli

«Πρόκειται για μία ιστορική πρωτοβουλία» ανέφερε στο χαιρετισμό της η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και πρόσθεσε πως η έκθεση επιχειρεί να κάνει δύο πράγματα: «Αφενός να απομυθοποιηθούν οι μύθοι γύρω από την κάνναβη και αφετέρου προσπαθεί να δείξει τις οικονομικές δυνατότητες αυτού του φυτού».

Παράλληλα, η κ. Δούρου σημείωσε πως «η κάνναβη αποτέλεσε στο παρελθόν βασική καλλιέργεια και εξαγώγιμο προϊόν για τη χώρα μας», όμως «η καλλιέργειά της δαιμονοποιήθηκε». Επίσης, έκανε λόγο για «απαράδεκτη καθυστέρηση τόσων δεκαετιών», την οποία απέδωσε σε «συμφέροντα», και ζήτησε «να βάλουμε τις βάσεις ενός δίκαιου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης».

«Έχει γίνει μεγάλη πορεία για να φτάσουμε μέχρι εδώ» τόνισε, από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης, συμπληρώνοντας πως «αυτό είναι ένα ακόμη βήμα για την άρση της παρεξήγησης αυτού του φυτού». Ακόμη, ευχαρίστησε την κυβέρνηση «για αυτήν της την προσπάθεια», υποστηρίζοντας πως τα καλά πρέπει να λέγονται, καθώς «είναι εύκολο να κάνεις μόνο αντιπολίτευση».

Εν τω μεταξύ, μεγάλη είναι μέχρι στιγμής η προσέλευση του κόσμου, ενώ οι διοργανωτές, ήδη, κάνουν λόγο για ρεκόρ προσέλευσης. Όσοι βρεθούν στο Γκάζι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά περισσότερους από 120 εκθέτες από όλον τον κόσμο, οι οποίοι μπορούν να λύσουν όλες τις απορίες τους.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν δύο διεθνή συνέδρια, ενώ το λόγο θα πάρουν περισσότεροι από 35 ομιλητές από 18 χώρες. Παράλληλα, θα γίνουν τέσσερα επαγγελματικά σεμινάρια για γιατρούς, θεραπευτικό προσωπικό, καλλιεργητές και παραγωγούς.

Στην έκθεση θα παραβρεθούν, μεταξύ άλλων, καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, καλλιεργητές, παραγωγοί και επιστήμονες, που θα παρουσιάσουν τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές τις βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης.

Σημειώνεται πως η Balkannabis Expo 2018 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, ενώ στηρίζεται από διεθνείς φορείς, οργανισμούς και δίκτυα, όπως οι International Cannabis and Cannabinoid Institute (ICCI), ENCOD, FAAAT, NoCo Hemp Expo, ICANNA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading