Έφτασε η ώρα της αλήθειας για τη Folli – Follie

Έφτασε η ώρα της αλήθειας για την Folli – Follie καθώς οι τράπεζες απαίτησαν τα δάνεια τους – ύψους 45 εκατ. ευρώ – λίγες ώρες πριν από την εκδίκαση της προστασίας έναντι των πιστωτών της Folli –Follie.

propoli

Η ενέργεια των τραπεζών η οποία έγινε για λόγους προστασίας, δημιούργησε νέα δεδομένα  για ολόκληρη την αγορά – καθώς είναι η πρώτη φορά για την οποία ζητείται η εξόφληση των δανείων τα οποία δεν έχουν καταστεί «κόκκινα».

Στο δικαστήριο, οι τράπεζες θα ζητήσουν την απόρριψη των μέτρων προστασίας έναντι των πιστωτών και σημασία στην υπόθεση έχει τι περιλαμβάνουν οι όροι των δανείων.

Παράλληλα, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, οι τράπεζες ήδη έχουν πλησιάσει τους ιδιοκτήτες των Attica (κ. Κ. Λαμπρόπουλος) προκειμένου να πουλήσουν το ποσοστό του 47% που αντιστοιχεί στα δάνεια.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Νewmoney.gr, η πλευρά της Folli – Follie προσανατολίζεται να ζητήσει τετράμηνη παράταση στο δικαστήριο μέχρις ότου να παρουσιαστεί ο νέος ισολογισμός και τα στοιχεία ελέγχου απο την Alvarez & Marshall και την Ernst & Young.

Άγνωστο παραμένει εαν στο δικαστήριο παραστούν εκπρόσωποι των ομολογιούχων της UBS, η οποία είχε ζητήσει την σταθερή διαπραγμάτευση του ομολόγου στο ελβετικό φράγκο. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το διοικητικό συμβούλιο της Folli – Follie δεν έχει συνέλθει ακόμη ενω είναι άγνωστη η αντίδραση των Κινέζων μετόχων της Fosun.

Την σύγκληση του δ.σ φέρεται να την ζήτησε η Επιτροπή Ελέγχου της Folli n- follie.  Ανάλογως και με βάση με την απόφαση του δικαστηρίου θα κριθεί εαν η Folli – Follie θα συνεχίσει την τωρινή της πορεία για την αναδιάρθρωση που έχει κατά νου, σύμφωνα με τους συμβούλους της, την Rothchild, η οποία έχει κινηθεί προκειμένου να βρει και αγοραστές για την θυγατρική της εταιρείας στην Ασία.

Loading