Η Agrothessaly δείχνει το δρόμο για τη ΔΕΘ-Helexpo

Στις 28 Φεβρουαρίου ανοίγει τις πύλες της η 12η Agrothessaly, η οποία διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo και το δήμο Λάρισας. Η μεγάλη έκθεση για τη γεωργία και την κτηνοτροφία θα διαρκέσει έως τις 3 Μαρτίου και στην 25.000 τμ έκταση της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης Λάρισας θα φιλοξενήσει περισσότερους εκθέτες από ποτέ.

propoli

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, στη διάρκεια γεύματος σε δημοσιογράφους, στη φετινή έκθεση να συμμετάσχουν συνολικά 780, άμεσοι και έμμεσοι, εκθέτες, έναντι 498 το 2017.

Τζήκας: «Χαρακτηριστικά κεντρικής έκθεσης»

Σύμφωνα με τον κ. Τζήκα, εξάλλου, η Agrothessaly έχει χαρακτηριστικά κεντρικής και όχι περιφερειακής έκθεσης, γεγονός που δείχνει και τη στρατηγική επιλογή της ΔΕΘ-Helexpo.

Ο πρόεδρος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, άλλωστε, αποκάλυψε ότι ήδη είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για να (ανα)γεννηθούν οι εκθέσεις σε Λαμία και Τρίπολη, καθώς και στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου «οι συζητήσεις μας μετρούν χρόνια».

Επίσης, ο κ. Τζήκας επεσήμανε ότι στη φετινή έκθεση της Λάρισας έχουν ήδη προγραμματιστεί ομαδικές επισκέψεις ειδικού ενδιαφέροντος από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ενώ 15 startups αναμένεται να αποτελέσουν την ψηφιακή νησίδα της διοργάνωσης.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, στις 19:00.

Νταής: «Η Λάρισα αλλάζει επίπεδο»

«Έχουμε πλέον μία άλλη φιλοσοφία για το δήμο και αυτή αντιπροσωπεύεται και στη διοργάνωση της Agrothessaly», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Λάρισας, αρμόδιος και θέματα Οικονομίας και Ανάπτυξης, Παναγιώτης Νταής.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο σχέδιο μετατροπής της θεσσαλικής πόλης σε μία περιοχή πιο φιλική προς τους πολίτες και το περιβάλλον, με τη δημιουργία νέων δρόμων και πεζοδρόμων συνολικού μήκους 12χλμ.

Όσον αφορά τη φετινή έκθεση, σημείωσε ότι το ενδιαφέρον του κόσμου και η συμμετοχή εκθετών και επισκεπτών έχει εκτοξευθεί από το 2015 έως και σήμερα. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του δήμου εξετάζουν και τη δυνατότητα επέκτασης των υποδομών, ενώ στο περιθώριο της έκθεσης διοργανώνονται και Ημερίδες για τις Ενεργειακές Κοινότητες και την Ευφυή Γεωργία.

Πέραν των προαναφερθέντων, το «παρών» έδωσαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, καθώς και ο γενικός διευθυντής του εκθεσιακού φορέα, Αλέξης Τσαξιρλής.

Loading